top of page

Scheiden met Subsidie

Het beëindigen van een huwelijk kan een complex en vaak emotioneel proces zijn. Naast de emotionele impact zijn er ook financiële aspecten aan verbonden. Voor sommige mensen kan het betalen voor rechtsbijstand tijdens een scheiding een zware last zijn. Bij Modern Scheiden begrijpen we dit en daarom bieden we de mogelijkheid voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Wat is gesubsidieerde rechtsbijstand?

 

Gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel bekend als een 'toevoeging', is een bijdrage van de overheid om de kosten van een advocaat of mediator gedeeltelijk of volledig te dekken. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om toegang te krijgen tot juridische ondersteuning, ongeacht hun financiële situatie.

Samenwerking met gecertificeerde advocaten

 

Waar wij bij Modern Scheiden trots op zijn, is onze samenwerking met advocaten die gecertificeerd zijn door de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat jullie, indien jullie aan de criteria voldoen, in aanmerking kunnen komen voor deze subsidie.

 

Let op: veel 'scheidings-deskundigen' die online adverteren, hebben deze certificering niet en komen daarom niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Wij zorgen ervoor dat jullie belangen worden behartigd door professionals die niet alleen de nodige kennis en ervaring hebben, maar ook erkend zijn door de Raad voor Rechtsbijstand.

Kom ik in aanmerking?

 

Om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, moet ten minste één van de partners voldoen aan de 'toevoegingsnormen' van de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betreft zowel inkomen als vermogen.

Meer weten? Voor een gedetailleerd overzicht van de criteria, de huidige normen en andere relevante informatie, kunnen jullie de officiële website van de Raad voor Rechtsbijstand raadplegen: www.rvr.org.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor gesubsidieerde rechtsbijstand of hebben jullie vragen over jullie eigen situatie? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om te ondersteunen.

bottom of page