Ouderschapsplan

Een hoofdstuk apart zijn de kinderen

Want juist bij hen komt een scheiding soms hard aan. Een gebeurtenis die van invloed kan zijn op hun verdere leven. Maar dat hoeft niet hebben we gemerkt. Door direct een goed plan uit te stippelen voorkomen we veel onrust en conflicten. 

Scheiding en kinderen

Ouderschapsplan. De praktijk heeft geleerd dat het voor kinderen allemaal een stuk eenvoudiger wordt als hun ouders (jullie) samen op een korte termijn goede afspraken maken in jullie ouderschapsplan en jullie binnen niet al te lange termijn, liefst binnen 2 maanden de scheiding geregeld hebben. Dan valt er een heel stuk spanning weg voor jullie en de kinderen. Bij bijna al onze clienten lukt dat! 
                                                              

Hoe minder problemen bij de scheiding, hoe minder problemen bij jullie kind!

Als de scheiding snel en soepel verloopt, wordt het ook voor de kinderen een stuk makkelijker. Er kan dus niet genoeg aandacht worden besteed aan de positie van de kinderen. 

Ook voor de kinderen geldt dat openheid en eerlijkheid de beste manier is om de scheiding goed te laten verlopen. Laat de kinderen niet 'het kind van de rekening' worden. 

Mediation, met het belang van de kinderen voorop. Tijdens de mediation geven we ook veel informatie en adviezen  over het ouderschapsplan of wat jullie de kinderen wel of beter niet kunnen vertellen. Een jaar nazorg voor alle vragen hoort hierbij.

Hoe eerlijk kan/mag je als ouder zijn is een vraag die vaak gesteld wordt.

Het ouderschapsplan, met een jaar lang nazorg voor de kinderen als jullie vragen of zorgen hebben over de kinderen. Hiermee maken wij het verschil! Mediation waar niemand ondersneeuwt!

 

foto arlette Drs Arlette van den Berg

Kinderpsycholoog en MfN register familie mediator

Arlette zit in de Kennisgroep Kind en Echtscheiding Rechtbank Overijssel waar de belangen van de kinderen steeds centraler worden gesteld. 

Arlette is gespecialiseerd in kinderen en echtscheiding en heeft hier onderzoek naar gedaan, wat beschermt kinderen het meest in een scheiding.

Arlette werkt alleen met echt gekwalificeerde kinder specialisten die een professionele, gedegen opleiding hebben gehad.

MfN Registermediator 72dpi logo

 

 

Ons expert team met echte ervaren professionals.

Betrokken specialisten op scheidingsgebied met kinderen. Wij stellen graag met jullie een goed ouderschapsplan op als jullie dat willen. Ook kunnen we gesprekken met jullie kinderen hebben als jullie dat nodig vinden.

vechterweerd team 2

 

Bel voor een vrijblijvende afspraak met onze Familie mediator Arlette van den Berg 

Arlette is mobiel te bereiken op (06) 53295942. Een eerste afspraak is altijd vrijblijvend en kosteloos.

 

 

 

Tips ouderschapsplan: Hoe vertel je het de kinderen

Soms helpt het om jonge kinderen een verhaaltje te vertellen, een metafoor:

 

Er was eens een zeeschildpad die aan land ging om een sappig blaadje sla te eten. Daar zag de zeeschildpad een mooie landschildpad lopen.


De zeeschildpad en de landschildpad werden heel verliefd op elkaar en ze gingen samen wonen in het huisje van de landschildpad. Na enige tijd kwam er ook een baby schildpadje en samen met zijn drietjes waren zij heel tevreden en leefden nog lang en gelukkig.
Maar nee, wacht eens even. Er was iets aan de hand. De zeeschildpad werd steeds verdrietiger omdat ze de zee zo miste. "Kunnen we niet in zee gaan wonen?",snikte de zeeschildpad. Maar de landschildpad kon niet zwemmen. "Ga jij dan maar alleen terug naar zee", zei de landschildpad, "ik blijf hier aan land". "En ik dan?" vroeg de kleine schildpad, "wat moet ik nu doen?"


En zo kwam het dat de kleine schildpad voortaan twee huisjes had.
Eén huisje op het land en één huisje in de zee. In zee kon de kleine schildpad lekker samen zwemmen met grote zeeschildpad. Op het land kon kleine schildpad in het zand spelen samen met grote landschildpad. En in alle twee de huisjes was het even gezellig.
Zo leefden ze toch nog heel lang en gelukkig.

 

 

 

 

Modern | Scheiden