Ouderschapsplan meegroeiend en flexibel

Het ouderschapsplan

Want juist bij hen komt een scheiding soms hard aan. Een gebeurtenis die van invloed kan zijn op hun verdere leven. Maar dat hoeft niet hebben we gemerkt. Door direct een goed ouderschapsplan uit te stippelen voorkomen we veel onrust en conflicten. 

Scheiding en kinderen

Ouderschapsplan. De praktijk heeft geleerd dat het voor kinderen allemaal een stuk eenvoudiger wordt als hun ouders (jullie) samen op een korte termijn goede afspraken maken in jullie ouderschapsplan en jullie binnen niet al te lange termijn, de scheiding geregeld hebben. Dan valt er een heel stuk spanning weg voor jullie en de kinderen. Een goed ouderschapsplan geeft toekomst.
                                                              

Goed ouderschapsplan, Hoe minder problemen bij de scheiding, hoe minder problemen kinderen krijgen!

Als de scheiding snel en soepel verloopt, wordt het ook voor de kinderen een stuk makkelijker. Er kan dus niet genoeg aandacht worden besteed aan de positie van de kinderen. 

Ook voor de kinderen geldt dat openheid en eerlijkheid de beste manier is om de scheiding goed te laten verlopen. Laat de kinderen niet 'het kind van de rekening' worden. 

Ouderschapsplan en Mediation, met het belang van de kinderen voorop.

Tijdens de mediation geven we ook veel informatie en adviezen  over het ouderschapsplan of wat jullie de kinderen wel of beter niet kunnen vertellen. Een jaar nazorg voor alle vragen hoort hierbij.

Hoe eerlijk kan/mag je als ouder zijn is een vraag die vaak gesteld wordt.

Het ouderschapsplan, met een jaar lang nazorg voor de kinderen als jullie vragen of zorgen hebben over de kinderen. Hiermee maken wij vaak het verschil! Mediation waar niemand ondersneeuwt.

 

foto arlette Drs Arlette van den Berg

Ouderschapsplan, Kinderpsycholoog en MfN register familie mediator

Arlette zit in de Kennisgroep Kind en Echtscheiding Rechtbank Overijssel waar de belangen van de kinderen , het ouderschapsplan, steeds centraler worden gesteld. Arlette stond aan de basis van de ontwikkeling van het bruggesprek met kinderen tijdens de scheiding.

Arlette is gespecialiseerd in kinderen en echtscheiding en heeft hier onderzoek naar gedaan, scheiden is onderdeel van de samenleving geworden en verreweg de meeste ouders hebben bijzonder goed oog voor hun kinderen.

Arlette heeft gestudeerd aan de VU Amsterdam is gedragswetenschapper en heeft onderzoek gedaan naar protectieve factoren kinderen.

Ouderschapsplan hulp en kader.

Ouders krijgen een duidelijk kader om zo invulling te geven aan ouderschapsplan.

 

Arlette werkt alleen met echt gekwalificeerde kinder specialisten die een professionele, gedegen opleiding hebben gehad.

MfN Registermediator 72dpi logo

 

 

Uniek Ouderschapsplan, ons team met echte ervaren professionals.

Betrokken specialisten op scheidingsgebied met kinderen. Wij stellen graag met jullie een goed ouderschapsplan op als jullie dat willen. Ook kunnen we gesprekken met jullie kinderen hebben als jullie dat nodig vinden, meestal is dit niet nodig en kunnen ouders uitstekend zelf een ouderschapsplan vorm geven!

vechterweerd team 2

 

Ouderschapsplan 

Bel met onze Familie mediator Arlette van den Berg 

Arlette is mobiel te bereiken op (06) 53295942.

 

 

 

Tips ouderschapsplan: Hoe vertel je het de kinderen

Soms helpt het om jonge kinderen een verhaaltje te vertellen, een metafoor:

 

Er was eens een zeeschildpad die aan land ging om een sappig blaadje sla te eten. Daar zag de zeeschildpad een mooie landschildpad lopen.


De zeeschildpad en de landschildpad werden heel verliefd op elkaar en ze gingen samen wonen in het huisje van de landschildpad. Na enige tijd kwam er ook een baby schildpadje en samen met zijn drietjes waren zij heel tevreden en leefden nog lang en gelukkig.
Maar nee, wacht eens even. Er was iets aan de hand. De zeeschildpad werd steeds verdrietiger omdat ze de zee zo miste. "Kunnen we niet in zee gaan wonen?",snikte de zeeschildpad. Maar de landschildpad kon niet zwemmen. "Ga jij dan maar alleen terug naar zee", zei de landschildpad, "ik blijf hier aan land". "En ik dan?" vroeg de kleine schildpad, "wat moet ik nu doen?"


En zo kwam het dat de kleine schildpad voortaan twee huisjes had.
Eén huisje op het land en één huisje in de zee. In zee kon de kleine schildpad lekker samen zwemmen met grote zeeschildpad. Op het land kon kleine schildpad in het zand spelen samen met grote landschildpad. En in alle twee de huisjes was het even gezellig.
Zo leefden ze toch nog heel lang en gelukkig.

 

 

 

 

Modern | Scheiden