Ouderschapsplan, meegroeiend en flexibel voor ouders en kinderen. 

Het ouderschapsplan

Door direct een goed, flexibel ouderschapsplan uit te stippelen voorkomen we veel onrust bij ouders en kinderen. 

Scheiding en kinderen

Arlette van den Berg is een betrokken en ervaren Kinderpsycholoog en stelt samen met jullie een goed meegroeiend plan op en geeft advies/tips als dat nodig is. Als ouders samen op een korte termijn goede afspraken maken in het ouderschapsplan en binnen niet al te lange termijn de scheiding geregeld hebben, dan valt er een heel stuk spanning weg voor jullie en de kinderen. Een goed ouderschapsplan geeft toekomst. Wij maken dit samen met jullie!

 

Bel Arlette op 06-53295942 of stuur haar hier een e-mail voor een vrijblijvend gesprek.

Drs Arlette van den Berg
MFN Mediator
Orthopedagoog
mobiel: 06-53295942

                                                              

Goed ouderschapsplan, hoe helpen wij jullie hierbij; ons raamwerk

Al tijdens de intake kunnen jullie ons al vragen stellen over de kinderen, bijvoorbeeld hoe het te vertellen of vragen over bepaald gedrag. We merken ook vaak dat het gewoon goed gaat met kinderen en ouders er samen ook goed over kunnen praten.

Na de intake krijgen ouders van ons het raamwerk voor het ouderschapsplan, wij werken dat uit en gaan daar samen met jullie een goed plan van maken, flexibel en op de toekomst gericht.

Ook voor de kinderen geldt dat openheid en eerlijkheid de beste manier is om de scheiding goed te laten verlopen. 

Arlette

Arlette is lid van de Pilot groep Kinderen van de rechtbank en is mede auteur van diverse vragenlijsten en adviezen aan ouders en kinderen.

Ouderschapsplan en Mediation, met het belang van de kinderen voorop.

Tijdens de mediation geven we ook veel informatie en adviezen  over het ouderschapsplan of wat jullie de kinderen wel of beter niet kunnen vertellen. Een jaar nazorg voor alle vragen hoort hierbij.

Hoe eerlijk kan/mag je als ouder zijn is een vraag die vaak gesteld wordt.

Het ouderschapsplan, met een jaar lang nazorg voor de kinderen als jullie vragen of zorgen hebben over de kinderen. Hiermee maken wij vaak het verschil! Mediation waar niemand ondersneeuwt.

 

Bel Arlette op 06-53295942 of stuur haar hier een e-mail voor een vrijblijvend gesprek.

Drs Arlette van den Berg
MFN Mediator
Orthopedagoog
mobiel: 06-53295942

 

Ouderschapsplan, Kinderpsycholoog en MfN register familie mediator

  • Arlette zit in de Kennisgroep Kind en Echtscheiding Rechtbank Overijssel waar de belangen van de kinderen, het ouderschapsplan, steeds centraler worden gesteld. Arlette stond aan de basis van de ontwikkeling van het bruggesprek met kinderen tijdens de scheiding.

  • Arlette is gespecialiseerd in kinderen en echtscheiding en heeft hier onderzoek naar gedaan, scheiden is onderdeel van de samenleving geworden en verreweg de meeste ouders hebben bijzonder goed oog voor hun kinderen.

  • Arlette heeft gestudeerd aan de VU Amsterdam is gedragswetenschapper en heeft onderzoek gedaan naar protectieve factoren kinderen. 

  • Arlette werkt alleen met echt gekwalificeerde kinderspecialisten die een professionele, gedegen opleiding hebben gehad.

MfN Registermediator 72dpi logo

 

Uniek Ouderschapsplan, ons team met echte ervaren professionals.

Betrokken specialisten op scheidingsgebied met kinderen. vechterweerd team 2

 

Tips ouderschapsplan: Hoe vertel je het de kinderen

Soms helpt het om jonge kinderen een verhaaltje te vertellen, een metafoor:

Er was eens een zeeschildpad die aan land ging om een sappig blaadje sla te eten. Daar zag de zeeschildpad een mooie landschildpad lopen. De zeeschildpad en de landschildpad werden heel verliefd op elkaar en ze gingen samen wonen in het huisje van de landschildpad. Na enige tijd kwam er ook een baby schildpadje en samen met zijn drietjes waren zij heel tevreden en leefden nog lang en gelukkig.

Maar nee, wacht eens even. Er was iets aan de hand. De zeeschildpad werd steeds verdrietiger omdat ze de zee zo miste. "Kunnen we niet in zee gaan wonen?", snikte de zeeschildpad. Maar de landschildpad kon niet zwemmen. "Ga jij dan maar alleen terug naar zee", zei de landschildpad, "ik blijf hier aan land". "En ik dan?" vroeg de kleine schildpad, "wat moet ik nu doen?"

En zo kwam het dat de kleine schildpad voortaan twee huisjes had. Eén huisje op het land en één huisje in de zee. In zee kon de kleine schildpad lekker samen zwemmen met grote zeeschildpad. Op het land kon kleine schildpad in het zand spelen samen met grote landschildpad. En in alle twee de huisjes was het even gezellig. Zo leefden ze toch nog heel lang en gelukkig.

 

Modern | Scheiden