top of page

De kinderen voorop in het Ouderschapsplan

Het ouderschapsplan

Bij een scheiding is het allerbelangrijkste om een stabiele en ondersteunende omgeving voor jullie kinderen te creëren. Ons doel bij ModernScheiden is om dit proces voor jullie zo soepel en zorgeloos mogelijk te maken.

Flexibel Ouderschapsplan op Maat

 

Zet samen de eerste stap in de juiste richting met een gedetailleerd en flexibel ouderschapsplan, ontworpen om onrust te minimaliseren. Drs. Arlette van den Berg, een vooraanstaande kinderpsycholoog, werkt nauw met jullie samen om een plan te ontwikkelen dat meegroeit met jullie gezin en voorziet in tips en advies wanneer nodig.

kinderen_voorop
foto_arlette

Bel Arlette via 06-53295942 of klik hier om haar een e-mail te sturen voor een oriënterend gesprek.

Deskundige Ondersteuning

Met Arlette's achtergrond als MFN Mediator en Orthopedagoog, profiteren jullie van haar expertise en diep begrip van de uitdagingen waarmee kinderen en ouders tijdens een scheiding worden geconfronteerd. Arlette is lid van de Kennisgroep Kind en Echtscheiding Rechtbank Overijssel en heeft bijgedragen aan diverse vragenlijsten en adviezen voor gezinnen in transitie.

MfN_Registermediator_logo

Onze Aanpak

Vanaf het allereerste intakegesprek staan jullie vragen centraal, of het nu gaat om hoe jullie de situatie aan de kinderen uitleggen of om specifiek gedrag van hen. Het is ons opgevallen dat veel kinderen en ouders, ondanks de uitdagingen, goed met de situatie omgaan en open communiceren.

Na de intake ontvangen jullie van ons een basisraamwerk voor het ouderschapsplan. Samen verfijnen we dit tot een plan dat zowel flexibel als toekomstgericht is, altijd met het welzijn van de kinderen op de voorgrond.

Openheid en integriteit zijn cruciaal om kinderen door het scheidingsproces te begeleiden. Arlette, lid van de Pilotgroep Kinderen van de rechtbank en co-auteur van verschillende vragenlijsten en adviezen, draagt hier actief aan bij.

Mediation & Ouderschapsplan: Het Belang van Kinderen Eerst

 

Tijdens de mediation bieden we uitgebreide informatie en advies over het ouderschapsplan, waaronder wat wel en niet aan de kinderen verteld kan worden. Hierbij bieden we ook een jaar nazorg voor alle opkomende vragen of zorgen. Deze betrokken aanpak waarbij het kind centraal staat, onderscheidt ons. We zorgen ervoor dat elk gezinslid gehoord en ondersteund wordt.

Ouderschapsplan, Kinderpsycholoog en MfN register familie mediator

  • Arlette zit in de Kennisgroep Kind en Echtscheiding Rechtbank Overijssel waar de belangen van de kinderen, het ouderschapsplan, steeds centraler worden gesteld. Arlette stond aan de basis van de ontwikkeling van het bruggesprek met kinderen tijdens de scheiding.
     

  • Arlette is gespecialiseerd in kinderen en echtscheiding en heeft hier onderzoek naar gedaan, scheiden is onderdeel van de samenleving geworden en verreweg de meeste ouders hebben bijzonder goed oog voor hun kinderen.
     

  • Arlette heeft gestudeerd aan de VU Amsterdam is gedragswetenschapper en heeft onderzoek gedaan naar protectieve factoren kinderen. 
     

  • Arlette werkt alleen met echt gekwalificeerde kinderspecialisten die een professionele, gedegen opleiding hebben gehad.

Uniek Ouderschapsplan, ons team met echte ervaren professionals.

Betrokken specialisten op scheidingsgebied met kinderen. 

 

Tips ouderschapsplan: Hoe vertel je het de kinderen

Soms helpt het om jonge kinderen een verhaaltje te vertellen, een metafoor:

Er was eens een zeeschildpad die aan land ging om een sappig blaadje sla te eten. Daar zag de zeeschildpad een mooie landschildpad lopen. De zeeschildpad en de landschildpad werden heel verliefd op elkaar en ze gingen samen wonen in het huisje van de landschildpad. Na enige tijd kwam er ook een baby schildpadje en samen met zijn drietjes waren zij heel tevreden en leefden nog lang en gelukkig.

Maar nee, wacht eens even. Er was iets aan de hand. De zeeschildpad werd steeds verdrietiger omdat ze de zee zo miste. "Kunnen we niet in zee gaan wonen?", snikte de zeeschildpad. Maar de landschildpad kon niet zwemmen. "Ga jij dan maar alleen terug naar zee", zei de landschildpad, "ik blijf hier aan land". "En ik dan?" vroeg de kleine schildpad, "wat moet ik nu doen?"

En zo kwam het dat de kleine schildpad voortaan twee huisjes had. Eén huisje op het land en één huisje in de zee. In zee kon de kleine schildpad lekker samen zwemmen met grote zeeschildpad. Op het land kon kleine schildpad in het zand spelen samen met grote landschildpad. En in alle twee de huisjes was het even gezellig. Zo leefden ze toch nog heel lang en gelukkig.

vechterweerd_team-2
bottom of page