Scheiden en eigen bedrijf, verdeling van een vof of eigen zaak als je uit elkaar gaat, hoe verdeel je de onderneming als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd.

Scheiden en de eigen Onderneming in een echtscheiding

Als een van de partners een eigen onderneming heeft, of als jullie samen een onderneming hebben, is het bij een echtscheiding van groot belang om samen tot een goede oplossing te komen, gebaseerd op onafhankelijk en deskundig advies van echte specialisten tijdens een mediation.

Onze ervaren scheidingsbegeleiders zorgen er voor dat jullie werkelijke belangen boven water komen en de discussie niet verzand in getouwtrek over wie er “gelijk” krijgt. Meestal blijven er dan alleen verliezers over.

Een echtscheiding met een eigen bedrijf heeft fiscale voor en nadelen

Samen met onze ondernemingsrecht specialist in echtscheidingen kunnen jullie tot creatieve oplossingen komen. Zowel financieel als fiscaal, waardoor er een win-win situatie ontstaat.

OndernemingTe vaak hebben wij gezien dat een onderneming, als gevolg van een vecht-scheiding, ter ziele gaat. Met als gevolg twee verliezers (en hun kinderen) en torenhoge proceskosten. Terwijl we weten dat het ook anders kan, mits jullie bereid zijn om er samen uit te komen. Mediation is hier ook de oplossing. 

Dan hoeven er geen 'spelletjes' te worden gespeeld en kan jullie accountant of boekhouder, gewoon eerlijk zijn mening op tafel leggen en deel uitmaken van het proces.

Jullie vragen kunnen worden beantwoord door onafhankelijk deskundigen. Op basis van hun mening en objectieve adviezen kunnen jullie samen met ons met mediation tot de beste oplossing komen.


Mediation, scheiden en eigen onderneming, verdeling van vof, eigen eenmanszaak of BV : oplossingen waar je later met een goed gevoel op terug kunt kijken. Samen met onze MfN Mediator Arlette van den Berg.

 foto arlette

MfN Registermediator 72dpi logo

 

Bel voor een vrijblijvende afspraak met drs Arlette van den Berg  MfN register familie mediator (06) 532 95 942 Of bel ons kantoor : 038 4290018

Een eerste afspraak is altijd  vrijblijvend en kosteloos en kan op een van onze locaties in Noord/Midden Nederland.

 

 MfN Registermediator 72dpi logo

Column Scheiden

Eigen bedrijf en Echtscheiding


Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding en ja, ook ondernemers scheiden. Uit onderzoek is gebleken dat dit nadelige gevolgen heeft voor het
bedrijfsresultaat en soms zelfs het einde van het bedrijf betekent.


Onderneming en Scheiden.

De reden daarvan is dat een scheiding, waar een eigen bedrijf bij is betrokken,
aanzienlijk gecompliceerder is. Bijvoorbeeld bij de bepaling van de alimentatie.
Immers, een ondernemer bepaalt zijn eigen salaris en hoe moet worden omgegaan met uitgekeerd dividend en opnames in rekening-courant.


Hoe moet je de draagkracht berekenen als een eigen bedrijf verlies maakt? Hoe wordt vermogen verdeeld als dat nodig is om de eigen onderneming in stand te houden? Wat
moet er gebeuren met het in eigen beheer opgebouwde pensioen? Wanneer moet de goodwill worden verrekend?

Zijn de huwelijksvoorwaarden wel van toepassing?
Allemaal vragen waar je jaren over kunt procederen, met als resultaat dat aan het eind van de rit alle betrokkenen (waaronder de kinderen) verliezers zijn.


Scheiden doe je samen
Ons advies: kies voor een gemeenschappelijke scheiding, met een ervaren mediator en een onafhankelijke advocaat, die maatwerk kunnen leveren. Daarbij is het van groot
belang dat die advocaat niet alleen van familierecht verstand heeft, maar ook van ondernemingsrecht en van de fiscale aspecten. Dat is Modern Scheiden.


Voor ondernemers (en hun partners) die gaan scheiden, hebben we een helder stappenplan ontwikkeld. 
Op die manier kan een scheiding snel, eerlijk en compleet worden geregeld, waarbij met alle belangen rekening wordt gehouden, ook met het belang van de onderneming. 

 

Modern | Scheiden