Het laatste nieuws
Wettelijke indexering alimentatie 2018
vrijdag 22 december 2017
    Het veranderen van de duur van de partneralimentatie. Er ligt een voorstel om de duur van de alimentatie te beperken tot maximaal vijf jaar. Er zijn uitzonderingen zoals als er bijvoorbeeld kinderen...

Mediation en Kosten.

De kosten van een “ouderwetse” echtscheiding, waarbij ieder een eigen advocaat neemt, kunnen behoorlijk oplopen. Ieder van jullie doet dan z’n eigen verhaal aan z’n eigen advocaat, die dat vervolgens in een brief aan de advocaat van de ander opschrijft, die dat weer met je moet bespreken en waar vervolgens weer schriftelijk op wordt gereageerd, etc.

Je communiceert dan dus niet met elkaar, maar met je advocaat,
die op zijn beurt weer met de andere advocaat communiceert. 
Tarieven

Eigenlijk is dat dus dubbel werk, wat uiteraard de kosten fors verhoogt. Maar bovendien heb je de omvang van de kosten niet meer zelf in de hand.             Als de ander een procedure wil voeren over de omgangsregeling, de alimentatie, de verdeling van de spullen of over de vraag wie er in de woning mag blijven wonen, móet je wel procederen. Je hebt geen keuze.                  Ook niet als je gelijk krijgt en de ander in hoger beroep gaat of een kort geding begint.

Wij geven vooraf een duidelijk beeld van de kosten

Mediation is meestal een sneller proces om uit elkaar te gaan en de kosten zijn aanzienlijk lager als jullie scheiding wordt begeleid door een MfN Familie Mediator.

Wij hebben gemerkt dat onze cliënten het prettig vinden als er vooraf een duidelijk beeld van de kosten wordt geschetst en er vaste prijsafspraken worden gemaakt voor het gehele traject, dus ook inclusief advocaat kosten, kosten rechtbankprocedure, inschrijving huwelijksgoederen register en de afwikkeling burgerlijke stand.

De prijsafspraak is dan ook inclusief nazorg voor alle vragen!

 

Samen met onze mediator houden jullie zelf de regie in handen en bepalen jullie samen wat wel en niet moet gebeuren en zo ook de kosten van het mediation traject.

 

 

Kosten Mediation - Kosten Advocaat                                                                          

Dan hebben jullie er meer aan, als een ervaren betrokken mediator jullie beiden deskundig voorlicht en samen met de advocaat het verzoekschrift in gaat dienen bij de rechtbank, dan wanneer ieder van jullie een advocaat inschakelt en er dubbele kosten moeten worden gemaakt. Wij regelen voor jullie het gehele traject en maken vooraf met jullie een vaste prijsafspraak.

En dan hebben we het nog niet over de kosten van andere deskundigen, zoals taxateurs. Je kunt het beter samen over 1 taxateur (van bijvoorbeeld de woning) eens worden, dan wanneer ieder een eigen taxateur moet inschakelen, die het samen waarschijnlijk toch niet eens worden, met als gevolg dat er weer een (derde) taxateur moet worden betaald.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Omdat wij met door de Raad voor Rechtsbijstand gecertificeerde advocaten werken, die zijn gespecialiseerd op het echtscheidingsrecht, kun je in aanmerking komen voor door de Overheid gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat hangt af van de hoogte van jullie inkomen en vermogen.

 

 

Uniek : Naast ons mediation traject : een jaar lang gratis Nazorg

 

Wij doen dat anders   : Een Jaar Nazorg voor al jullie vragen                                                                           

Meestal sta je er na de scheiding 'alleen voor' en kun je met vragen of problemen nergens terecht, tenzij je er (flink) voor betaalt.

Wij doen het anders. Gedurende een jaar na de scheiding kunnen jullie met alle vragen (ook over de kinderen) bij ons terecht. Dat kost je niets en dat doen we graag. Dat is Mediation bij Modern Scheiden.

 

 

TOESLAGEN

Op welke toeslagen hebben jullie recht ?

Daarnaast wordt bekeken op welke toeslagen jullie recht hebben en hoe deze aan te vragen en wanneer. Zoals het kindgebondenbudget, om zo meer financiële ruimte te realiseren. Ook worden de fiscale voor- en nadelen van keuzes met beide partners doorgesproken.

 

 Arlette van den Berg

Bel voor een vrijblijvende afspraak met onze MfN familie mediator Drs Arlette van den Berg,

Mobiel Arlette (06) 532 95 942 of stuur hier een e-mail met uw vraag of voor een eerste vrijblijvende afspraak op een van onze locaties.

 

 

Kijk voor meer informatie op contact    Locaties in midden en noord Nederland 

 

 

 

 

Wat anderen over de kosten vertellen

Money, Magazine

De kosten van een bruiloft zijn vaak niet gering, maar een echtscheiding kan ook aardig in de papieren lopen. Het inhuren van een advocaat is bijvoorbeeld een grote kostenpost. Als jij en je partner op goede voet uit elkaar gaan dan kun je wellicht gezamenlijk een advocaat nemen en zo wat kosten besparen.

Wil je een eigen advocaat nemen, maar verwacht je niet dat de scheiding veel ‘getouwtrek’ zal opleveren, dan kun je wellicht een vast bedrag met je advocaat afspreken. Gaan jij en je partner met ruzie uit elkaar? Dan zul je dit wellicht ook aan de kosten van de scheiding merken.

Want hoe meer werk je advocaat heeft, hoe meer uren deze zal maken en hoe hoger de rekening zal zijn. Naast de advocaatkosten moet je ook nog rekening houden met notariskosten en kosten voor het bezoek aan de rechtbank.

Mediation
Als je partner en jij besloten hebben om uit elkaar te gaan dan kun je wellicht van mediation gebruik maken. Mediation heeft een aantal voordelen voor jullie allebei.

Een mediator begeleidt jou en je partner tijdens het scheidingsproces en is onpartijdig. Werken met een mediator kan je wellicht een hoop ruzie met je ex-partner besparen. Ruzie kost over het algemeen tijd en tijd kost geld. Ondanks dat een mediator geld kost, kan het inschakelen van een mediator je wellicht dus ook kosten besparen.

Echtscheidingswijzer

Wat kost een scheiding en een regeling voor het omgangsrecht ongeveer?
De grootste kostenpost is je advocaat. Jij moet je eigen advocaat betalen en een beetje advocaat vraagt  240 euro. Vaak kun je onderhandelen over het uurtarief en als je scheiding niet al te ingewikkeld is, kun je soms ook een vaste prijs afspreken. Die ligt meestal rond de 2500 euro. Hoe moeilijker de scheiding is, hoe meer uren de advocaat kwijt is, en hoe duurder het dus wordt.

Een moeilijke scheiding kost zomaar tienduizenden euro’s en als je het superingewikkeld maakt (maar dit is echt uitzonderlijk) ben je anderhalve ton kwijt.
Tenslotte moet je nog naar de notaris, misschien naar een accountant of een therapeut.

Hoe houd ik de kosten zo laag mogelijk?
De advocaat is de grootste kostenpost, dus daar kun je ook het meeste op bezuinigen.

Gebruik je advocaat niet om je verhaal kwijt te kunnen, daarvoor is hij veel te duur. Hij is er om jouw belangen te behartigen en niet meer dan dat. Neem dus alleen contact met hem op als het echt nodig is, en hou de contacten zo kort mogelijk.

 

Kosten, Mediation is goedkoper


Mediation

Je kunt proberen om in harmonie met je partner te scheiden. Daarvoor kun je een professionele bemiddelaar inschakelen. Dit heeft drie voordelen:

1.       De procedures zijn veel korter en respectvoller. Dat is fijn, want een echtscheidingsprocedure is nooit leuk. Bovendien wordt het daardoor goedkoper.

2.       De beslissing wordt door jullie allebei genomen, en wordt niet van bovenaf opgelegd. Daardoor zijn er geen verliezers, en heb je de grootste kans dat jullie je afspraken allebei nakomen.

3.      Daardoor kun je in de toekomst makkelijker samenwerken als dat nodig is en betere financiele afspraken maken. En als je samen uit elkaar gaat hebben jullie beiden samen een jaar kosteloos nazorg voor alle vragen aan onze advocaat of mediator. Denk aan vragen over alimentatie of hypotheek.

4. Wij kijken altijd of jullie voor subsidie/kortingen  in aanmerking komen, dat scheelt altijd in de totale kosten. Vooraf maken we een heldere prijsafspraak.

 

 

 

Nieuws Mediation.

Mediation verplicht.

Na het Ouderschapsplan wil men nu ook Mediation verplicht stellen.
De kinderombudsman pleit voor verplichte Mediation en verplichte scheidingseducatie voor alle scheidende ouders.
Vroeger signaleren en eerder ingrijpen.

Echtscheidings Mediator

Ouders die willen scheiden zouden zich straks verplicht bij een scheidingsmediator moeten melden.

Binnenkort verschijnt ons artikel hierover van drs Arlette van den Berg familie mediator en haar collega Joyce Busch.

 Informeer gerust naar onze Locaties bij U in de omgeving om een vrijblijvend gesprek in te plannen.

 

Familie mediators  Arlette van den Berg, Joyce Busch en Jessica Uneken.

Zij zijn tot 21.00 uur te bereiken op (06) 532 95 942 en (06) 303 87 405

 

Arlette werkt met een vast team mediators,  juristen en advocaten en ook met een vast team kindercoaches, pedagogen.

De Kinderspecialisten : Margreet, Casper, Arlette en Bianca

 vechterweerd team 2

De Advocaten

dirk jan sol portret modernscheiden

Dirk Jan Sol specialist familierecht gezamenlijke echtscheidingen, fiscaleaspecten en erfrecht.

luc uneken portret modernscheiden

Luc Uneken specialist gezamenlijke echtscheidingen en ondernemingen, fiscale aspecten.

 

 

Ook kunt u onze collega's altijd overdag bereiken, mobiel 06 53295942 drs  Arlette van den Berg  of ons kantoor 038 4290018 als u vragen heeft of voor een vrijblijvende afspraak op een van onze locaties in Noorden en in het Midden van het land.

 Mediation                                      

Modern | Scheiden