Mediation

 

Mediation en  Scheiden

Informatieve Mediation. Wij informeren en adviseren en ondersteunen jullie bij het kiezen van oplossingen die voor beiden zo gunstig mogelijk zijn. Daar zit ook onze professionele expertise, betrokkenheid, kennis, ervaring en doortastendheid. Wij houden jullie belangen goed in het oog en zorgen dat niemand ondergesneeuwd raakt. Arlette van den Berg, Jessica Uneken MFN familie mediators. Mediator, Jurist en orthopedagoog.

Mediation : Ons verschil

Mediation en scheiden  Wij zijn juridisch en fiscaal, scherp. Geven een uitgebreide schriftelijke uitleg, hebben een snelle werkwijze en vaste prijsafspraken vooraf. En een jaar nazorg voor alle vragen achteraf. 

Mediation en kinderen. Drs Arlette van den Berg is onze betrokken MFN mediator en orthopedagoog, gespecialiseerd in kinderen in een scheiding. Zij geeft adviezen tijdens de mediation en altijd een meedenkend oor, ook na de scheiding.

 

Mediation bij ons meer dan bemiddelen

Waarin wij jullie beider belangen goed in het oog houden. Onze aanpak gaat verder dan bemiddelen alleen.

Mediation en Nazorg

Daarnaast geven we na de mediation een jaar gratis nazorg, jullie kunnen dan terecht met vragen over bijvoorbeeld de alimentatie indexering, vragen over het huis, pensioenen enz. 

Ook op het ouderschapsplan hebben wij tijdens de mediation een duidelijke visie hoe een meegroeiend plan te maken met jullie en de kinderen. Samen maken we een goed plan.

Arlette zit in de Kennisgroep Kind en Echtscheiding Overijssel waar  de belangen van de kinderen steeds centraler worden gesteld. In de werkgroep zitten o.a. orthopedagogen, rechterlijke macht.

Mediation

Wat is eigenlijk mediation

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil met de hulp van een neutrale en onafhankelijke bemiddelaar: de Mediator. Wij helpen jullie om een eigen oplossing te vinden.

Groot voordeel daarvan is dat jullie zelf de baas blijven over de oplossing. 

Het Modern Scheiden Plan biedt de mogelijkheid om een beroep te doen op een ervaren en deskundige Familie Mediator, Arlette van den Berg, Jessica Uneken.  Een vertrouwenspersoon, die jullie adviseert en helpt om de scheiding snel en goed af te wikkelen. Waarbij ook de belangen van de kinderen zorgvuldig worden bewaakt.  

Arlette van den Berg  en Jessica Uneken zijn geregistreerde  MFN Familie Mediators, 

Als je wilt weten wat wij voor jullie kunnen betekenen, bel dan voor een vrijblijvende afspraak met Arlette van den Berg  (06) 532 95 942

 foto arlette

MFN Mediator Arlette van den Berg  Register Familie Mediator ,lid Pilot groep rechtbank

MfN Registermediator 72dpi logo

 

 

Voordelen Mediation

Mediation kent een groot aantal voordelen ; snelheid · kostenbeheersing · informele procedure · deskundige begeleiding · ruimte voor creatieve oplossingen · gezamenlijke oplossing.

 

 

 MFN Mediator MfN-register voor mediators

  

 Mediation : Veel gestelde vragen 
 
 
Mediation en Fiscale Adviezen
Wat zijn de fiscale aspecten bij een scheiding ?

Mediation, een echtscheiding heeft veel fiscale consequenties, waar maar weinig mensen bij stilstaan.
Door onze expertise kunnen we jullie adviseren over de mogelijkheden en waarschuwen voor de valkuilen. Zodat we jullie kunnen behoeden voor ‘vervelende verrassingen achteraf’ en we er voor kunnen zorgen dat jullie scheiding ‘fiscaal optimaal’ wordt geregeld.

● Zo kunnen jullie er voor kiezen om het hele jaar waarin jullie zijn gescheiden nog fiscaal partners blijven. Vaak heeft dit fiscale voordelen. Maar dan moeten jullie dit wel sámen afspreken in het convenant tijdens de mediation.

Mediation, wij helpen graag om jullie door dit fiscale ‘mijnenveld’ te laveren. Zodat we jullie kunnen behoeden voor ‘vervelende verrassingen achteraf’, en we er voor kunnen zorgen dat jullie scheiding ‘fiscaal optimaal’ wordt geregeld.

 
 
 
 
 
 
 
Mediation 
Mediators  en scheidingsbegeleiders                 
 
Modern | Scheiden