top of page

Flitsscheiding 2023


Binnen twee a drie weken en een versnelde rechtbankprocedure.

Wat zijn de voordelen en de nadelen van een snelle scheiding

Snel scheiden: Het proces kan heel vlot verlopen en snel aangevraagd en ingediend worden door ons bij de rechtbank als partners in goed overleg uit elkaar gaan. Dan kunnen ook de kosten laag blijven en de snelheid gegarandeerd.

Flitsscheiding: Snel scheiden waarbij de kosten laag blijven en het aanvragen bij de rechtbank direct gebeurt door ons.

Modern Scheiden heeft een speciaal traject ontwikkelt voor een snelle echtscheiding, flitsscheiding middels mediation. Wij regelen dat op een betrokken, rustige zorgvuldige manier. Wij zorgen dat jullie echtscheiding binnen een paar weken volledig is geregeld! Van A tot Z. 

Wij maken dan ook op korte termijn een eerste afspraak voor een flitsscheiding

foto_arlette (

Drs Arlette van den Berg
MFN Mediator
06-53295942

Flitsscheiding 2023: Snel en zorgvuldig geregeld

De zorgvuldigheid blijft bij ons altijd voorop staan. Een 'flits' scheiding betekent dus niet dat er minder wordt gedaan, maar dat alles sneller (en soms online) wordt gedaan. Vaak buiten de normale kantoortijden.

Informatie flitsscheiding

De term flitsscheiding werd oorspronkelijk gebruikt voor een scheidingsmethode, waarbij het huwelijk door een gemeenteambtenaar werd omgezet in een geregistreerd partnerschap. Dit geregistreerd partnerschap kon vervolgens vrij eenvoudig en zonder tussenkomst van een rechter ontbonden worden.

Echter :Flitsscheiding werd door wetswijziging later onmogelijk gemaakt. Door een flitsscheiding was het dus mogelijk om zonder tussenkomst van een rechter te scheiden. Door een wetswijziging is deze manier van scheiden sinds 1 maart 2009 niet meer mogelijk. Toch is de term flitsscheiding sindsdien niet helemaal verdwenen.

Flitsscheiding, vaak wordt deze benaming gebruikt voor een snelle echtscheidingsprocedure op gemeenschappelijk verzoek. Dit houdt in dat een Mediator namens u en uw partner een gezamenlijk verzoek bij de rechtbank indient met het doel zo spoedig mogelijk een echtscheidingsuitspraak te krijgen.

Wanneer is de flitsscheiding het meest geschikt? 

De flitsscheiding is met name geschikt voor mensen die echt snel willen scheiden, op korte termijn fiscale voordelen willen hebben van de scheiding. In dat geval kan een echtscheiding snel geregeld worden.

Bel Arlette op 06-53295942 of stuur haar hier een e-mail voor een vrijblijvend gesprek.

Flitsscheiden
Drs Arlette van den Berg
MFN Mediator
Orthopedagoog

 

 
bottom of page