Flitsscheiding wat zijn de voordelen en de nadelen van een snelle scheiding

Snel scheiden: Het proces kan heel vlot verlopen en snel aangevraagd en ingediend worden door ons bij de rechtbank als partners in goed overleg uit elkaar gaan. Dan kunnen ook de kosten laag blijven en de snelheid gegarandeerd.

Flitscheiding, snel scheiden waarbij de kosten laag blijven en het aanvragen gelijk gebeurt door ons.

Modern Scheiden heeft een speciaal traject ontwikkelt voor een snelle echtscheiding, flitsscheiding middels Mediation.

Wij zorgen dat jullie echtscheiding binnen een paar weken volledig is geregeld! Van A tot Z. Afgewikkeld door jullie Mediator die ook het verzoekschrift  indient bij de rechtbank.

Flitsscheiding 2021,  snel en zorgvuldig geregeld

De zorgvuldigheid blijft bij ons altijd voorop staan. Een 'flits' scheiding betekent dus niet dat er minder wordt gedaan, maar dat alles sneller (en soms online) wordt gedaan. Vaak buiten de normale kantoortijden. 

Soms wil men nog sneller scheiden dat kan bij ons, als jullie bijvoorbeeld snel een huis willen kopen of om andere persoonlijke redenen. Jessica Uneken Jurist en mediator regelt dat het verzoekschrift binnen een week bij de rechtbank ligt.

Wij maken dan ook een snelle eerste afspraak voor een flitsscheiding

 Drs Arlette van den Berg MFN Mediator 06 53295942  
Jessica Uneken Jurist MFN Mediator : mob (06) 53295942  

Of bel ons gerust op 06 532 959 42 voor vragen over een flitsscheiding  

 

 

Informatie Flitsscheiding, de term flitsscheiding werd oorspronkelijk gebruikt voor een scheidingsmethode

Waarbij het huwelijk door een gemeenteambtenaar werd omgezet in een geregistreerd partnerschap. Dit geregistreerd partnerschap kon vervolgens vrij eenvoudig en zonder tussenkomst van een rechter ontbonden worden.

Echter :Flitsscheiding werd door wetswijziging later onmogelijk gemaakt

Door een flitsscheiding was het dus mogelijk om zonder tussenkomst van een rechter te scheiden.Door een wetswijziging is deze manier van scheiden sinds 1 maart 2009 niet meer mogelijk. Toch is de term flitsscheiding sindsdien niet helemaal verdwenen.

Flitsscheiding, vaak wordt deze benaming gebruikt voor een snelle echtscheidingsprocedure op gemeenschappelijk verzoek. Dit houdt in dat een Mediator namens u en uw partner een gezamenlijk verzoek bij de rechtbank indient met het doel zo spoedig mogelijk een echtscheidingsuitspraak te krijgen.

Wanneer is de Flitsscheiding het  meest geschikt ? De flitsscheiding is met name geschikt voor mensen die echt snel willen scheiden, op korte termijn fiscale voordelen willen hebben van de scheiding.

In dat geval kan een echtscheiding snel geregeld worden.

 Flitsscheiding

 

Flitsmediation

Drs Arlette van den Berg

MFN Mediator

Orthopedagoog

mobiel /06 532 959 42

 

 

Modern | Scheiden