top of page

Wat houdt partneralimentatie precies in?

Na een scheiding stopt de verplichting om financieel voor elkaar te zorgen niet. Heeft één van de ex-partners onvoldoende eigen inkomsten, dan dient de ander -als dat mogelijk is- alimentatie te betalen, maximaal voor de duur van 12 jaar.

Trema-normen

De hoogte van de alimentatie hangt af van de financiële welstand tijdens het huwelijk en de draagkracht van degene die alimentatie moet betalen. Dat wordt vastgesteld aan de hand van de Trema-normen. Dat zijn afspraken die de rechters met elkaar daarover hebben gemaakt. Daarbij wordt bepaald welk bedrag aan alimentatie zou kunnen worden betaald. Omdat hierbij heel veel aspecten komen kijken, kan over de hoogte van partneralimentatie soms jaren worden geprocedeerd.

Objectief advies

Bij Modern Scheiden maken jullie daarover samen afspraken. Maar dat kan natuurlijk pas als jullie eerst weten wat op basis van die Trema-normen jullie rechten en plichten zijn. Daarvoor schakelt Modern Scheiden de advocaten van Uneken in, die op dat gebied een enorme specialistische ervaring hebben en uit jarenlage ervaring weten hoe een Rechter daarover zou oordelen.

Fundament voor de toekomst

Zij geven jullie objectief en eerlijk advies, zodat jullie samen afspraken kunnen maken, waar jullie ook later een goed gevoel over hebben. Daarbij is het natuurlijk heel belangrijk dat er een fundament wordt gelegd voor de toekomst. Zodat jullie later, als de omstandigheden mochten veranderen, heel eenvoudig samen kunnen bepalen wat voor gevolgen dat voor de alimentatie heeft.

bottom of page