top of page

Is een internetscheiding niet goedkoper?

Schijnoplossing

Als je geen kinderen hebt, nog maar kort getrouwd bent, in een huurhuis woont, geen vermogen hebt, beiden hetzelfde verdient en geen pensioen hebt opgebouwd, kan een ‘doe-het-zelf’ echtscheiding via internet een oplossing zijn. Maar in veel gevallen is het een schijn-oplossing en verschuif je de problemen alleen maar naar de toekomst. Je maakt dan afspraken die vaak juridisch niet kloppen en waar je na enkele maanden al veranderingen in wilt aanbrengen.

Later zijn procedures vaak onvermijdelijk

Maar dan moet je wel naar advocaat, en de ander dus ook. Een dure aangelegenheid. In de praktijk komt meer dan de helft van de internetscheidingen uiteindelijk bij een advocaat terecht en wordt het toch een juridische procedure, omdat de omstandigheden wijzigen of als blijkt dat de gemaakte afspraken onredelijk zijn. Je krijgt bijvoorbeeld een nieuwe partner, waardoor er veel gaat veranderen, of je gaat meer of minder verdienen, waardoor andere alimentatie bedragen gaan gelden. Een door deskundigen opgestelde alimentatieberekening kun je snel aanpassen. Maar door jullie zelf afgesproken bedragen zullen dan alsnog door een advocaat, met draagkracht- en behoefte berekeningen, aangepast moeten worden, omdat die er niet als basis lagen. Dat is jammer, want het levert spanningen op en het kost een hoop geld, omdat uiteindelijk dan toch vaak de Rechter moet worden ingeschakeld.

Bij Modern Scheiden zorgen we niet alleen dat al die zaken in één keer snel, deskundig en eerlijk worden geregeld, maar leggen we ook het fundament voor de toekomst, waar jullie later op kunnen terugvallen als de omstandigheden veranderen.

bottom of page