top of page

Moet ik mijn testament aanpassen?

Het beëindigen van een huwelijk betreft niet alleen de directe zaken zoals de verdeling van bezittingen en de zorg voor eventuele kinderen. Een vaak over het hoofd gezien, maar cruciaal aspect, is de invloed van een scheiding op je testament en erfrecht.

Waarom is het belangrijk om het testament te herzien?

Bij een echtscheiding is het essentieel om je testament te herzien. Dit is belangrijk om te voorkomen dat na overlijden de ex-partner onbedoeld erft. Veel testamenten bevatten een "ontsnappingsclausule" die ervoor zorgt dat na een scheiding de ex-partner uitgesloten wordt van erven. Echter, niet alle testamenten beschikken over deze clausule. Het is daarom van belang dit te controleren en indien nodig aan te passen.

Denk ook aan de kinderen

 

Naast directe gevolgen voor jou als ex-partner, moet je ook de erfrechtelijke consequenties voor eventuele kinderen overwegen. Zij zijn vaak de belangrijkste erfgenamen na een scheiding. Het is cruciaal om te waarborgen dat hun rechten en belangen beschermd zijn.

Geen testament?

 

Overweeg er één op te stellen tijdens de scheiding Als je nog geen testament hebt, kan het tijdens de scheiding een goed moment zijn om er één op te stellen. Hiermee voorkom je dat het standaard wettelijke erfrecht van toepassing is en zorg je ervoor dat niet de (aanstaande) ex, maar de kinderen als erfgenamen worden aangemerkt.

Laat je goed informeren

 

Het aanpassen of opstellen van een testament in het licht van een scheiding is een gevoelige kwestie. Bij Modern Scheiden hebben we de nodige expertise om je hierin te begeleiden en te adviseren. We informeren je graag over alle mogelijkheden en helpen je met een gerust hart naar de toekomst te kijken.

Bij Modern Scheiden begrijpen we dat elk detail telt, vooral bij zoiets essentieels als je nalatenschap. Neem contact met ons op voor een gedetailleerd adviesgesprek.

bottom of page