Het laatste nieuws
Wettelijke indexering alimentatie 2018
vrijdag 22 december 2017
    Het veranderen van de duur van de partneralimentatie. Er ligt een voorstel om de duur van de alimentatie te beperken tot maximaal vijf jaar. Er zijn uitzonderingen zoals als er bijvoorbeeld kinderen...

Toename scheidingen bij 60-plussers

Het aantal echtscheidingen bij 60-plussers is in tien jaar tijd bijna verdubbeld. Het CBS geeft als verklaring: "Het zijn nieuwe generaties. Ook zij gaan met hun tijd mee. Vroeger was scheiden veel moeilijker." Scheiden is geen schande meer. Juist in deze levensfase merken we dat echtparen met respect met elkaar willen blijven omgaan, ook al gaan ze scheiden.

Scheiden met respect

Je hebt immers een levenlang al het lief en leed gedeeld, kinderen laten opgroeien, zien trouwen, kleinkinderen gekregen, ouders verzorgd, enzovoort. Dat lief en leed wil je blijven koesteren, maar je wilt ieder toch met je eigen leven verder, op jouw manier. Bijvoorbeeld door alleen maar te 'scheiden van tafel en bed'.

Dat vergt een bijzondere aanpak. Met respect voor jullie bijzondere situatie. Met inlevingsgevoel en met creatieve oplossingen. Na zo'n lang huwelijk kun je immers niet volstaan met een standaard oplossing. Dan moet het maatwerk zijn, en dan bent U bij Modern Scheiden aan het juiste adres.

Modern | Scheiden