top of page

Kinderen scheiden niet

Jaarlijks zijn er 70.000 kinderen waarvan de ouders gaan scheiden. Sinds 28 april heeft SIRE een nieuwe campagne, waarmee zij ouders bewust wil maken van de consequenties van een scheiding voor hun kinderen en te helpen om een scheiding vanuit het oogpunt van de kinderen goed te laten verlopen.

Onze mediator en orthopedagoog (kinderpsycholoog) drs Arlette van den Berg vertelde in een interview, dat bij een 'slechte' scheiding kinderen soms voor het leven worden 'getekend'.

SIRE heeft dit indringend en confronterend verwoord in haar nieuwste campagne.

Die campagne maakt duidelijk hoeveel invloed de woorden van scheidende ouders op hun kinderen kunnen hebben. De kinderen op de foto's zijn getatoeeerd door de woorden van hun ouders, letterlijk.

Dit maakt duidelijk dat de conflicten in een scheiding niet alleen op het moment zelf grote impact hebben, maar mogelijk een levenlang invloed zullen hebben op het kind.

Zo'n levenslange impact kan worden voorkomen, door vanaf het begin duidelijke afspraken te maken. Hoe ga je met elkaar en met de conflicten om, wat zeg je wel en niet tegen de kinderen. Al jarenlang helpen wij daar scheidende ouders mee. Om niet te herstellen littekens te voorkomen. Dat is Modern Scheiden.

Kijk voor meer informatie op de site van SIRE.

bottom of page