top of page

Faillissement en Alimentatie ​

In 2009 werd een piek in bedrijfsfaillissementen genoteerd, met meer dan 8.000 bedrijven die de deuren moesten sluiten. Zo'n economische tegenslag kan resulteren in werkloosheid, wat een directe impact heeft op het financiële vermogen van een individu. Als je geconfronteerd wordt met dergelijke financiële tegenvallers, kan het uitdagend worden om eerder overeengekomen alimentatieverplichtingen na te komen.

Wat betekent dit voor alimentatie?

Als je inkomen aanzienlijk verandert door werkloosheid, verandert ook je financiële draagkracht. Hierdoor kan het nodig zijn om de alimentatie opnieuw te berekenen. Dit kan leiden tot de noodzaak om juridische stappen te ondernemen, wat zowel tijd als geld kan kosten.

Een flexibele benadering met Modern Scheiden

Bij Modern Scheiden begrijpen we dat het leven onvoorspelbare wendingen kent. Daarom zijn onze convenanten niet alleen solide, maar ook flexibel opgesteld. Ze vormen een stabiele basis voor jullie financiële toekomst en zijn zo ontworpen dat ze kunnen meebewegen met veranderende levensomstandigheden. Wanneer de realiteit van morgen anders is dan vandaag, kunnen jullie op basis van onze convenanten gezamenlijk nieuwe afspraken maken die beter passen bij de huidige situatie. Dat is de essentie van Modern Scheiden: voorbereid zijn op de toekomst, ongeacht welke wendingen deze neemt.

bottom of page