top of page

Collaborative Divorce: Een Amerikaanse Benadering van Echtscheiding

Collaborative divorce is een echtscheidingsvorm die uit Amerika is overgewaaid en die streeft naar een samenwerking tussen beide partijen tijdens het scheidingsproces. In deze aanpak heeft iedere partner zijn eigen advocaat. Samen met deze advocaten, en vaak met de hulp van een mediator, proberen beide partijen afspraken te maken. Het unieke aan deze benadering is de verplichting die de advocaten aangaan: ze zullen niet procederen, maar worden puur ingeschakeld om een regeling te treffen.

Eigen belang eerst: De gedachte achter collaborative divorce is dat partners voornamelijk met hun eigen advocaat spreken over hun individuele wensen en behoeften. De advocaat zal vervolgens deze informatie 'verpakken' en naar de andere advocaat communiceren. Het doel is om uiteindelijk, met hulp van een mediator, tot een gezamenlijke oplossing te komen.

ModernScheiden: Een Andere Kijk op het Proces

Hoewel de collaborative divorce-methode nuttig kan zijn voor sommigen, geloven we bij ModernScheiden in een andere benadering. Onze focus ligt op een open dialoog tussen beide partijen. Bij ons praten jullie direct met onze mediator of scheidingsbegeleider, evenals met onze advocaat, die beide jullie belangen volledig behartigen.

Oprichter van ModernScheiden, Luc Uneken, stelt: "Wij zien jullie niet als tegenstanders. Integendeel, we zien jullie als mensen die besluiten te stoppen als partners, maar wel doorgaan als verantwoordelijke ouders. Met deze benadering bereiken we vaak twee keer zo snel een oplossing, en dat met slechts één mediator. Dit is niet alleen kostenefficiënt, maar het bevordert ook een gezonde ouderrelatie in de toekomst."

Besparen op Tijd en Geld

Met de ModernScheiden methode profiteren jullie niet alleen van een sneller proces, maar ook van gereduceerde kosten. Door het bevorderen van open communicatie en samenwerking, streven we naar een echtscheiding die zowel emotioneel als financieel minder belastend is voor alle betrokkenen.

bottom of page