Het laatste nieuws
Wettelijke indexering alimentatie 2018
vrijdag 22 december 2017
    Het veranderen van de duur van de partneralimentatie. Er ligt een voorstel om de duur van de alimentatie te beperken tot maximaal vijf jaar. Er zijn uitzonderingen zoals als er bijvoorbeeld kinderen...
Erfenissen en schenkingen zouden niet langer automatisch aan schoonkinderen toe moeten komen. De tweede kamer moet het wetsontwerp behandelen dat dit mogelijk maakt. Dit schrijven veertien hoogleraren van verschillende rechtenfaculteiten in een open brief in het NRC Handelsblad.

Uitsluiten alleen via testament
Op dit moment kunnen erflaters hun schoonkinderen uitsluiten door het vast te leggen in een testament. Voor deze uitsluitingclausule moet je naar de notaris. Bij echtscheiding gaat dan de erfenis in beginsel naar de eigen kinderen. Een tweede optie is het opmaken van huwelijkse voorwaarden. In beide gevallen kost het de burgers geld en moeite.

De hoogleraren pleiten er voor dat de wet aangepast wordt. Een aanpassing van de wet bespaart de burgers veel geld en maak het huwelijk aantrekkelijker. Nederland vormt nu internationaal gezien een uitzondering.

Bron: RUG, ANP
Modern | Scheiden