top of page

Het belang van mediation bij een scheiding

De impact van een echtscheiding op kinderen kan verstrekkend zijn, zoals onlangs is gebleken uit onderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming. Kinderen uit gebroken gezinnen vertonen vaker tekenen van depressie, angst en agressief gedrag. Ze presteren minder goed op school en de kans op verslavingsgedrag neemt toe. Bovendien toont het onderzoek aan dat de kans dat deze kinderen op latere leeftijd zelf ook gaan scheiden, verdubbelt.

In een wereld waarin jaarlijks 70.000 thuiswonende kinderen te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan, is het meer dan ooit van cruciaal belang dat de echtscheiding op een zo soepel mogelijke manier verloopt. Hier speelt mediation een cruciale rol.

Moderne Mediation: De brug naar een betere toekomst

Bij ModernScheiden begrijpen we dat elke scheiding uniek is en dat er geen one-size-fits-all oplossing bestaat. Mediation biedt een platform voor open communicatie, waarbij ouders in een veilige en constructieve omgeving hun zorgen en wensen kunnen uiten. Met behulp van een ervaren mediator worden koppels begeleid om gezamenlijk tot afspraken te komen die het welzijn van de kinderen centraal stellen.

  1. Voorkomen van vijandigheid: Door misverstanden en communicatieproblemen aan te pakken, kan mediation helpen om de spanningen te verminderen en vijandigheid te voorkomen.

  2. Focus op het kind: Mediation draait niet alleen om de scheiding zelf, maar ook om het welzijn van de kinderen. Door een gezamenlijk ouderschapsplan op te stellen, kunnen ouders ervoor zorgen dat de behoeften van hun kinderen op de eerste plaats komen.

  3. Behoud van ouderlijke relaties: Het onderzoek toont aan dat één op de vijf kinderen na een tijdje geen contact meer heeft met de uitwonende ouder. Mediation kan helpen dergelijke situaties te voorkomen en ervoor zorgen dat kinderen beide ouders in hun leven blijven houden.

  4. Flexibiliteit: Mediation biedt ouders de flexibiliteit om op maat gemaakte oplossingen te vinden die het beste passen bij hun unieke situatie en die van hun kinderen.

Een scheiding is nooit gemakkelijk, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kunnen ouders ervoor zorgen dat hun kinderen de liefde, zorg en stabiliteit krijgen die ze nodig hebben om te gedijen. Bij ModernScheiden staan we klaar om gezinnen te begeleiden op hun reis naar een betere toekomst.

bottom of page