top of page

Afschaffing fiscaal voordeel

anaf 1 januari 2015 zijn er belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de fiscale voordelen die verband houden met kinderalimentatie en alleenstaande ouders. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van deze wijzigingen, omdat ze van invloed kunnen zijn op je financiële situatie.

Belastingteruggave Kinderalimentatie: Eerder konden ouders die kinderalimentatie betaalden, rekenen op een belastingteruggave. In 2014 kon deze teruggave variëren tussen de 28 en 40 euro per kind per maand, afhankelijk van de leeftijd van het kind. Echter, vanaf 1 januari 2015 is deze teruggave komen te vervallen.

Alleenstaande Ouderkorting:

 

Een andere belangrijke wijziging betreft de 'alleenstaande ouder korting'. Deze korting, bedoeld om financiële verlichting te bieden aan alleenstaande ouders, is ook per 1 januari 2015 aangepast. Voortaan is deze korting alleen beschikbaar voor alleenstaande ouders met kinderen jonger dan 12 jaar, en staat nu bekend als de 'combinatiekorting'. Het resultaat van deze heffingskorting is dat de alleenstaande ouder, bij wie het kind officieel is ingeschreven, minder belasting hoeft te betalen.

Aanpassingen voor de Toekomst:

 

Bij Modern | Scheiden begrijpen we hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van fiscale wijzigingen. Wij zorgen ervoor dat alle gemaakte afspraken niet alleen nu correct zijn, maar ook in de toekomst. Onze experts zijn getraind om vooruit te kijken en te anticiperen op mogelijke veranderingen, zodat afspraken indien nodig aangepast kunnen worden aan veranderende omstandigheden. Het doel is altijd om je te voorzien van duidelijke en duurzame financiële afspraken.

bottom of page