Het laatste nieuws
Wettelijke indexering alimentatie 2018
vrijdag 22 december 2017
    Het veranderen van de duur van de partneralimentatie. Er ligt een voorstel om de duur van de alimentatie te beperken tot maximaal vijf jaar. Er zijn uitzonderingen zoals als er bijvoorbeeld kinderen...

lelystad mediation

Mediation Lelystad aan de Zaan

‘Scheiden doe je samen!’, dat is het motto van onze mediators in Lelystad. Daar bedoelen we mee dat als jij en je partner willen scheiden, je elkaar hard nodig hebt om die scheiding op een verantwoorde en zo prettig mogelijke wijze te laten verlopen. Niet alleen voor jezelf, maar ook en vooral voor de meest kwetsbare partij: de kinderen. Een goede scheiding mag niet te lang duren en daarnaast moeten alle toeslagen snel in kaart worden gebracht, zodat jullie weten waar je aan toe bent na de scheiding. Wij hebben daar snel een helder beeld van voor jullie. Na de intake plannen we een gesprek waarin we van deze zaken al een helder beeld kunnen schetsen.

Ook geven wij een jaar gratis nazorg voor alle vragen die er nog zijn.

Jullie mediator Joyce neemt onzekerheid weg

Wat telt is dat de zaken goed en duidelijk worden geregeld, waarbij niets over het hoofd wordt gezien, ook niet als de scheiding snel geregeld moet worden.

Mediation Lelystad : Onze mediator Joyce Busch neemt onzekerheid weg, voor jou, je partner en de kinderen. Denk aan de financiën, alimentatie, de woning en het ouderschapsplan. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende scheidingsvormen, bijvoorbeeld een scheiding van tafel en bed? Hoe regel je goed en professioneel een complexe scheiding, kan dat ook snel en wat zijn de kosten ?

Joyce is betrokken en professioneel, ze werkt samen met een vast team, waardoor zij snel en goed de scheiding van A tot Z kan regelen. Op basis van haar kennis en jarenlange ervaring.

Een compleet plan van aanpak

Structuur, duidelijkheid en transparantie. Het zijn belangrijke speerpunten voor een succesvolle scheiding. Met een jaar nazorg waarin jullie zowel de mediator als de advocaat die het verzoek indient en verantwoordelijk is voor het convenant kunnen bellen/mailen met vragen.

Mediation Lelystad heeft het allemaal in huis. Hier word je terzijde gestaan door een betrokken professional. Een ervaren en begripvolle specialist mediator die jou, je partner en de kinderen bij de hand neemt en door het proces loodst. Op een voortvarende en efficiënte wijze, op basis van een goed en compleet plan. Geen standaard programma, maar een plan van aanpak dat geheel is toegesneden op jullie situatie en specifieke wensen.

Ook complexe scheidingen zijn Joyce haar terrein. Joyce werkt met een vast team van specialisten op fiscaal en juridisch gebied. Hierover worden altijd vooraf heldere prijsafspraken gemaakt. 

 

Joyce Busch-2

Joycen Busch
Mediation Lelystad

Denken jij en partner aan een scheiding, of ontbinding van jullie samenlevingscontract? Heb je vragen over de vele financiële, praktische en ook emotionele aspecten? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met onze mediator voor Lelystad en omgeving.

Neem contact op met onze mediator en scheidingsbegeleider in Lelystad aan de Zaanstraat, Joyce Busch: (06) 14 89 57 07

Joyce heeft wekelijks inloopspreekuren in Dronten en Lelystad en Almere, bel gerust als je een afspraak wilt inplannen.Een eerste afspraak is vrijblijvend en kosteloos. 

 

lelystad mediation
Mediation in Lelystad
Zaanstraat 6N
8226 ND Lelystad
(06) 148 98 707
info@modernscheiden.nl

Mediation Lelystad, speciale zorg en aandacht voor de kinderen

Een scheiding kan heel emotioneel zwaar zijn voor de kinderen. Daarom spreekt het vanzelf dat bij een scheiding veel aandacht is voor de jongsten. Joyce zoekt tijdens de mediation naar wegen om de kinderen zo goed mogelijk te helpen. Daarbij ligt de focus op onder andere het vermijden van conflicten. Extra zorg voor je kinderen en speciale aandacht voor hun omgang met jou en je partner zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het stappenplan.

Mediation Lelystad Nieuws Mediation Lelystad  

Nieuws

Voor kinderen is de scheiding van hun ouders erg ingrijpend. Maar ook bij de grootouders kan een echtscheiding voor veel leed zorgen.

Voor 53% van de opa's en oma's is het contact met hun kleinkinderen na een scheiding duidelijk anders geworden, dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Plus Magazine.

Deze groep grootouders is daarna als uitgangspunt gebruikt voor enkele vervolgvragen, waaruit ondermeer het volgende blijkt:

66% heeft bij scheiding het meeste verdriet om het leed van de kleinkinderen;
47% verwijt de ex-schoonkinderen, dat ze de kleinkinderen minder zien;
61% verliest het contact met schoondochter of –zoon;
12% ziet de kleinkinderen na de scheiding nooit meer.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 63% van de grootouders meer rechten wil als het gaat om de omgang met hun kleinkinderen. Volgens de wet kunnen grootouders de rechter om een omgangsregeling vragen. Om een dergelijk verzoek ingewilligd te krijgen, moet er sprake zijn van een nauwe persoonlijke betrekking, een familieband alleen is niet voldoende. Bij het toekennen van een omgangregeling staat voor een rechter altijd het belang van het kind voorop.

Het is voor kinderen heel belangrijk goed contact te houden met de grootouders. Er is door de scheiding veel veranderd voor de kinderen. Wanneer de situatie thuis bij de grootouders blijft zoals voorheen, dan biedt dat rust voor de kinderen. Een veilige plek waar het leven gewoon door gaat en waar niet alles in duigen is gevallen. De rol van opa en oma is dus heel belangrijk.

Bron: Plus Magazine, TNS/NIPO

 

Joyce Busch mediator Lelystad, Almere, Dronten

 

Mediation Almere   Mediation Dronten    Mediation Emmeloord

 

Modern | Scheiden