top of page

Literatuur

Hieronder vind je een lijst met boeken voor jullie en boekjes voor kinderen, die jou en je kind  kunnen helpen om meer inzicht te krijgen. Bang boos blij

bangboos

ISBN: 9075564643
Bang boos blij is een boek over wat er is gebeurd bij de scheiding en daarna. Kinderen kunnen in het boek tekenen en schrijven om alle dingen die ze van binnen voelen een plaats te geven. De auteurs werken als counselor en mediator met kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn.

Dees een vader en een viool + CD

dees

ISBN: 9066655437
Dit boek voor kinderen van 5 tot 9 jaar gaat over een jongen die Dees heet. Dees houdt van zijn konijn, van de hagelslag-muziek in de ochtend en van het geluid van de viool van zijn vader. Hij wil het liefste dat alles blijft zoals het is. Maar op een dag gaan zijn ouders scheiden.

Mijn ouders gaan scheiden En ik dan ?

enikdan

ISBN: 9026928904
Als je ouders gaan scheiden komt er van alles op je af. Je maakt je zorgen, hebt allerlei vragen en verdriet. En tegelijkertijd gaat alles gewoon door: je gaat naar school, je maakt lol met je vrienden en je hebt je eigen leven. In mijn ouders gaan scheiden. En ik dan? geeft de auteur zoveel mogelijk antwoord op alle vragen die de scheiding van je ouders op kan roepen. Er komen tientallen jongeren aan het woord die vertellen over hun eigen ervaringen. Zij vertellen over de moeilijke kanten van de scheiding van hun ouders, maar ook over de positieve veranderingen na de scheiding.

Kinderen en ouders na een scheiding

 
kinderen en ouders na een scheiding

ISBN: 9053529004
Voor gescheiden ouders is het een hele klus om samen op een goede manier ouder te zijn en te blijven voor hun kinderen. Nuchter verstand en emoties botsen dikwijls met elkaar. Ouders wéten wel dat zij met elkaar moeten blijven communiceren, maar dat ook doen is een ander verhaal.
Dit boek is geschreven voor die ouders, met als doel om orde te scheppen in de factoren die na een scheiding tussen ouders en hun kinderen een rol kunnen spelen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: de huidige juridische situatie rondom ouderschap en echtscheiding, de situatie binnen een gezin in de periode na een scheiding, de betekenis van een scheiding voor het kind en diens ontwikkeling, de vorm van communicatie die het meest gewenst is - zeker in geval van meningsverschillen - en de hulp die ouders hun kinderen kunnen bieden.

Scheiding & Ouderschap

 
 
scheiding en ouderschap

ISBN: 906100568X
Pieter Vermeulen belicht het scheidingsproces in al haar facetten, met oog voor zowel de positie van ouders als die van kinderen. Hij beschrijft hoe kinderen omgaan met scheiding (loyaliteit, wens tot hereniging) en geeft informatie over de ouder-kindrelatie na de scheiding (verblijfplaats, ouder-kindregeling, co-ouderschap). Hij besteedt aandacht aan ouders en conflicten, en het effect daarvan op de kinderen. Verder komt hulp bij scheiding (mediation, ouderschapsplan) aan bod, evenals nieuwe relaties en de invloed van de scheiding op de schoolprestaties van het kind.
Scheiding & Ouderschap informeert en ondersteunt ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn en biedt perspectief op een gezonde ontwikkeling van hun kind.

Scheiding in meervoud

scheiding in meervoud

ISBN: 9040200602
Eén van de zekerheden die je hebt in het leven is dat je ervaringen met scheidingen opdoet. Scheiding van ouders, bijvoorbeeld in de vorm van echtscheiding, scheiding van vrienden of van andere mensen van wie je houdt. De ene scheiding ben je na enkele uren vergeten, de andere kan een levenslang gemis veroorzaken. Een scheiding is niet iets dat zich tussen twee personen afspeelt.

2 ouders apart

 
2 ouders apart

ISBN: 9020957600
Het aantal scheidingen blijft stijgen; steeds meer jongeren worden ermee geconfronteerd. Hoe verwerken zij een scheiding en hoe gaan ze ermee om?
Een uniek boek dat vertrekt vanuit de belevingswereld van de jongeren zelf
Over heel concrete problemen zoals verhuizen naar een nieuwe buurt, verwerken van verdriet, praten met ouders en met vrienden.

En ze leefden nog lang en gelukkig

lang en gelukkig

ISBN: 9066654945
Globaal eindigt een op de drie huwelijken in een scheiding. In veel gevallen zijn er kinderen betrokken bij deze scheidingen. Dit boek gaat over hen, over de betekenis van scheiding in het leven van een kind.Wat verliest het kind, wat ervaart het kind, hoe verwerkt het een scheiding en wat betekent een scheiding voor zijn ontwikkeling op korte en op langere termijn?

Co-ouderschap

 
coouderschap

ISBN: 9032510649
Met een goed geregeld co-ouderschap krijgen beide ouders de kans om evenveel aandacht en zorg aan hun kinderen te geven, en tegelijkertijd hun eigen leven opnieuw op te bouwen na een scheiding.
Yoeke Nagel is zelf enthousiast co-moeder. Beroepsmatig sprak ze met talloze co-ouders en -kinderen die één ding heel duidelijk maken: co-ouderschap is bijna altijd de beste keuze om het ouderschap na een scheiding vorm te geven.

Uit elkaar

uit elkaar

ISBN: 9063051689
Na een scheiding is niets meer zoals het was, en al helemaal niet wanneer er tijdens het samenleven ook nog kinderen zijn geboren. Dido Michielsen, van wie de ouders scheidden toen zij zeven was, beschrijft in Uit elkaar de belangrijkste aspecten van de wederopbouw na de scheiding. Niet alleen de gescheiden ouders, maar ook de omgeving - kinderen, nieuwe partners, stiefkinderen, grootouders, halfbroertjes en -zusjes - komen aan het woord.

Weg bij hem, terug naar jezelf

 
wegbijhem

ISBN: 9032510665
Vrouwen over hun scheiding.

Scheiden of blijven

scheiden of blijven

ISBN: 9029524502
Scheiden of blijven? Weinig vragen veroorzaken zoveel twijfel en slapeloze nachten als deze. Of je een langdurige relatie hebt of net iemand hebt gevonden, deze vraag is altijd actueel. Veel boeken proberen de breuk te lijmen. Het bijzondere van dit wijze en nuchtere boek is dat het duidelijk maakt waar je tussen kunt kiezen, en op welke gronden.
Mira Kirshenbaum heeft als relatietherapeute twintig jaar lang mensen geholpen bij het zoeken naar de beste oplossing. Haar kennis en ervaring bracht ze bijeen in deze praktische gids.

Een nieuwe start

 
een nieuwe start

ISBN: 9055152765
Dit handboek is bedoeld voor vaders die een scheiding meemaken of pas achter de rug hebben. Het geeft praktische informatie over wettelijke regelingen, het laatste wetenschappelijk onderzoek, rechten en plichten. Daarnaast bevat het interviews met deskundigen, die ingaan op de gevolgen voor vader en kinderen en de beste manier om die te hanteren.

 
bottom of page