Het laatste nieuws
Het verdelen van de hond
dinsdag 11 juli 2017
11 juli 2017Recent heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg een interessante uitspraak over ‘de verdeling’ van een hond gedaan. De vraag was wie van partijen na het verbreken van de...

Mediation

Mediation en  Scheiden

Onze mediators en scheidingsbegeleiders helpen jullie om samen op een snelle en verantwoorde manier te scheiden. Met mediation verloopt dit proces efficiënt, eerlijk en met een fundament voor de toekomst.

Dat vinden wij belangrijk voor jullie en de kinderen.Onze mediators zorgen dat de scheiding niet alleen zorgvuldig en volledig wordt geregeld van A tot Z.Ook de rechtbank procedure en inschrijving in de registers van de burgerlijke stand.

Wij hebben de kennis en kunde in huis om naast het zakelijke gedeelte ook het vaak  meest kwetsbare gedeelte, de afspraken rondom de kinderen, goed, evenwichtig vast te leggen in een ouderschapsplan. Wij zijn ook gedegen ervaren professionals als het over de kinderen gaat.

Mediation :Scheiden In een open en eerlijk overleg.

Daarnaast gaan wij samen met jullie kijken welke toeslagen, zoals bijvoorbeeld het kindgebondenbudget jullie toekomen en hoe deze toeslagen zo snel mogelijk aan te vragen zodat er meer financile ruimte ontstaat.

 

Mediation : Scheiden vraagt om een heldere visie

Een succesvolle scheiding  met een mediator vraagt altijd om duidelijkheid en structuur tijdens de mediation. In de vorm van één vaste mediator die jullie scheidingsproces deskundig begeleidt. Die jou, je partner en de kinderen snel en efficiënt door het hele mediation traject loodst. Op basis van een helder gezamenlijk plan van aanpak. Dat is Modern Scheiden met Mediation.

Wij geven jullie graag de juiste informatie en heldere adviezen zodat er verantwoorde keuzes en beslissingen kunnen worden genomen en jullie goed zicht hebben op de praktische en/of fiscale gevolgen nu en in de toekomst!

Mediation en Nazorg

Daarnaast geven we na de mediation een jaar gratis nazorg, jullie kunnen dan terecht met vragen over bijvoorbeeld de alimentatie indexering, vragen over het huis, pensioenen enz. 

Ook op het ouderschapsplan hebben wij tijdens de mediation een duidelijke visie hoe een meegroeiend plan te maken met jullie en de kinderen. Samen maken we een goed plan.

Arlette zit in de Kennisgroep Kind en Echtscheiding Overijssel waar  de belangen van de kinderen steeds centraler worden gesteld. In de werkgroep zijn orthopedagogen, rechterlijke macht, de raad, mediators en vfas advocaten vertegenwoordigd.

Mediation

Wat is eigenlijk mediation

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil met de hulp van een neutrale en onafhankelijke bemiddelaar: de Mediator. Wij helpen jullie om een eigen oplossing te vinden.

Groot voordeel daarvan is dat jullie zelf de baas blijven over de oplossing. 

Het Modern Scheiden Plan biedt de mogelijkheid om een beroep te doen op een ervaren en deskundige Familie Mediator. Hiermee beschik je over een vertrouwenspersoon, die jullie adviseert en helpt om de scheiding snel en goed af te wikkelen. Waarbij ook de belangen van de kinderen zorgvuldig worden bewaakt.  

Arlette van den Berg is naast MFN Familie Mediator ook kinderpsycholoog en weet dus wat er bij de kinderen en hun ouders kan spelen.

Afspraak Mediation 

Als je wilt weten wat wij voor jullie kunnen betekenen, bel dan gerust voor een vrijblijvende afspraak met Arlette van den Berg MfN familie mediator (06) 532 95 942

 foto arlette

MFN Mediator Arlette van den Berg  Familie Mediator en Orthopedagoog

MfN Registermediator 72dpi logo

 

 

Voordelen Mediation

Mediation kent een groot aantal voordelen ; snelheid · kostenbeheersing · informele procedure · deskundige begeleiding · ruimte voor creatieve oplossingen · gezamenlijke oplossing.

Mediation : waarom een hoge slagingskans bij ons?

Mediation heeft bij ons een hoge slagingskans door onze betrokkenheid, onze snelheid, inzet en ervaring en de niet te onderschatten kennis van ons en het vaste team waarmee we samenwerken waardoor wij alles van A-Z kunnen regelen. Mediation :gezamenlijke oplossing = win-win resultaat

 

 

 MFN Mediator MfN-register voor mediators

Drs Arlette van den Berg onze mediator is kinderspycholoog en MfN mediatorHaar specialisatie is Familie mediaton.

Het MfN-register (voormalig NMI-register) is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. MfN-registermediators (voorheen NMI registermediators) zijn gekwalificeerde mediators die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken onder vastgestelde condities.

Het MfN-register (MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland) wordt beheerd en onderhouden door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). In het MfN-register zijn alleen gekwalificeerde mediators opgenomen die voldoen aan de kwaliteitseisen van de SKM. Uiteraard zijn deze mediators onafhankelijk en onpartijdig. MfN-registermediators hebben een erkende mediationopleiding gevolgd en houden hun kennis en vaardigheden continu op peil (permanente educatie). Daarnaast zijn MfN-registermediators gebonden aan een bepaalde werkwijze. Jullie ontvangen van ons de Mediation Overeenkomst en de gedragsregels en Regelementen.

 


 
 
 Afbeeldingsresultaat voor laatste nieuws
 
 
 
Laatste Nieuws Mediation.
Na het Ouderschapsplan wil men nu ook Mediation verplicht stellen.
De kinderombudsman pleit voor verplichte Mediation en verplichte scheidingseducatie voor alle scheidende ouders.
Vroeger signaleren en eerder ingrijpen.
Scheidings Mediator
Ouders die willen scheiden zouden zich straks verplicht bij een scheidingsmediator moeten melden.
Nieuws
Scheiden en de kinderen
Bianca Amptmeijer
 
 
Onze kindercoach Bianca Amptmeijer heeft nu samen met haar collega ook ruimte om groepsgesprekken te starten voor kinderen die nog wat meer hulp willen om de scheiding een plek te geven. Voor clienten van ons valt dit binnen het jaar nazorg.
Bel ons gerust met vragen.
06 53295942
 
Mediators                  Arlette van den Berg , Joyce Busch, Willianne Lantinga,  Jessica Uneken
 
Modern | Scheiden