Het laatste nieuws
Het verdelen van de hond
dinsdag 11 juli 2017
11 juli 2017Recent heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg een interessante uitspraak over ‘de verdeling’ van een hond gedaan. De vraag was wie van partijen na het verbreken van de...

Flitsscheiding

Flitscheiding snel scheiden

Modern Scheiden heeft een speciaal traject ontwikkelt voor een super snelle echtscheiding middels Mediation.

Het spreekt voor zich dat jullie situatie daar geschikt voor moet zijn en dat jullie daar volledig aan meewerken. Als dat het geval is, dan kunnen wij zelfs de Rechtbank zo ver krijgen om sneller te werken en kunnen wij er voor zorgen dat jullie echtscheiding binnen een paar weken volledig, van A tot Z, is afgewikkeld met onze Mediator en onze Advocaat die het convenant moet indienen bij de rechtbank.

Snel Scheiden, Flitsend snel, maar wel goed, soms in een week

De zorgvuldigheid blijft bij ons altijd voorop staan. Een 'flits' scheiding betekent dus niet dat er minder wordt gedaan, maar dat alles sneller (en per e-mail) wordt gedaan. Vaak buiten de normale kantoortijden. Als dat nodig is, dan doen wij dat. Dat is onze persoonlijke inzet. Dat is Modern Scheiden.

Soms wil men nog sneller scheiden dat kan bij ons, vaak zien wij dat als mensen snel een huis willen verkopen of om andere persoonlijke redenen. Joyce regelt dan samen met de advocaat die het verzoekschrift indient dat alles binnen een week bij de rechtbank ligt. Een compleet gedegen convenant met berekeningen en een een ouderschapsplan. Wij krijgen veel verzoeken om deze vorm van snel scheiden te regelen en ook hier bieden we een jaar nazorg voor alle vragen. 

Een snelle eerste afspraak voor een flitsscheiding telefonisch of persoonlijk 

Joyce Busch  
Joyce Busch gecertificeerd mediator en online scheidingsbegeleider : mob 06-14895707  

Of bel ons op 038 - 429 00 18 voor vragen over een flitsscheiding op onze locaties en onze mogelijkheden en de fiscale voordelen.

 

 

Informatie Flitsscheiding

De term flitsscheiding werd oorspronkelijk gebruikt voor een echtscheidingsmethode waarbij het huwelijk door een gemeenteambtenaar werd omgezet in een geregistreerd partnerschap. Dit geregistreerd partnerschap kon vervolgens vrij eenvoudig en zonder tussenkomst van een rechter ontbonden worden.

Echter :Flitsscheiding werd door wetswijziging later onmogelijk gemaakt

Door een flitsscheiding was het dus mogelijk om zonder tussenkomst van een rechter te scheiden.Door een wetswijziging is deze manier van scheiden sinds 1 maart 2009 niet meer mogelijk. Toch is de term flitsscheiding sindsdien niet helemaal verdwenen.

Flitsscheiding, vaak wordt deze benaming gebruikt voor een snelle echtscheidingsprocedure op gemeenschappelijk verzoek. Dit houdt in dat een Mediator namens u en uw partner een gezamenlijk verzoek bij de rechtbank indient met het doel zo spoedig mogelijk een echtscheidingsuitspraak te krijgen.

Wanneer is de Flitsscheiding het  meest geschikt ?

De flitsscheiding is met name geschikt voor mensen die minder te regelen hebben of zelf al veel geregeld hebben. Of als mensen snel een nieuwe woning willen kopen of snel toelagen of een Kindgebonden budget willen ontvangen. In dat geval kan een echtscheiding of een scheiding van tafel en bed in enkele weken afgerond worden en tegen lage kosten middels Mediation.

 

Flitscheiding  Flitscheiding Mediation     Snel Scheiden

Modern | Scheiden