Het laatste nieuws
Wettelijke indexering alimentatie 2018
vrijdag 22 december 2017
    Het veranderen van de duur van de partneralimentatie. Er ligt een voorstel om de duur van de alimentatie te beperken tot maximaal vijf jaar. Er zijn uitzonderingen zoals als er bijvoorbeeld kinderen...
Als de echtscheiding samen met Modern | Scheiden wordt geregeld, hoeven jullie en de kinderen niet meer naar de rechtbank. Een zitting is dan niet meer nodig.

De procedure bij de rechtbank kan in dat geval geheel schriftelijk en op zeer kort termijn worden afgewikkeld

  • Bij het door onze advocaat op te stellen en in te dienen echtscheidingsverzoekschrift moeten de uittreksels uit het huwelijksregister, het persoonsregister en het geboorteregister (van de kinderen) worden overgelegd, alsmede het convenant en het ouderschapsplan.
  • Als dit allemaal door de rechtbank is gecontroleerd, zal de echtscheidingsbeschikking worden gewezen, waarin de door jullie gemaakte afspraken zijn vastgelegd. Een zitting bij de rechtbank is dan niet meer nodig, omdat de rechtbank dan weet dat het goed geregeld is.
  • De echtscheiding is pas definitief als die beschikking is ingeschreven in het huwelijksregister van de burgerlijke stand van de gemeente waar het huwelijk heeft plaatsgevonden. Dit wordt allemaal door onze gespecialiseerde advocaten van Uneken Advocaten geregeld.

Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl
Rechtbank Zwolle
- Zie ook de jeugdsite van de rechtbank: www.rechtvoorjou.nl

- Als er tussen de ouders geen goede regeling over de kinderen komt, moeten de kinderen meestal door de rechtbank worden gehoord. Informatie hierover, speciaal voor de kinderen, is te vinden in de brochure van de rechtbank: Deze download u hier

-Kijk hier voor een foto rondleiding bij de rechtbank Zwolle:

Modern | Scheiden