Het laatste nieuws
Wettelijke indexering alimentatie 2018
vrijdag 22 december 2017
Wettelijke indexering alimentatie 2018 Ieder jaar wordt de alimentatie verhoogd (geïndexeerd) met een door de Overheid vastgesteld percentage. Per 1 januari 2018 is dat percentage 1,5 %. Dat geldt...

De kinderen en het ouderschapsplan

Een hoofdstuk apart zijn de kinderen.

Want juist bij hen komt een scheiding soms hard aan. Een gebeurtenis die van invloed kan zijn op hun verdere leven. Maar dat hoeft niet hebben we gemerkt. Door direct een goed plan uit te stippelen voorkomen we veel onrust en conflicten. 

Scheiding en kinderen

De praktijk heeft geleerd dat het voor kinderen allemaal een stuk eenvoudiger wordt als hun ouders (jullie) samen op een korte termijn goede afspraken maken in jullie ouderschapsplan.
Door met een deskundige, jullie mediator en vaste scheidingsbegeleider, een duidelijke route uit te stippelen voor de scheiding, blijven de conflicten beperkt.                                                                

Hoe minder problemen bij de scheiding, hoe minder problemen bij jullie kind.

Als de scheiding snel en soepel verloopt, wordt het ook voor de kinderen een stuk makkelijker. Er kan dus niet genoeg aandacht worden besteed aan de positie van de kinderen. Waarbij vooral moet worden voorkomen dat ze het onderwerp worden van getouwtrek.

Ook voor de kinderen geldt dat openheid en eerlijkheid de beste manier is om de scheiding goed te laten verlopen. Laat de kinderen niet 'het kind van de rekening' worden. Dat is Modern Scheiden, met het belang van de kinderen voorop.

Met Nazorg voor de kinderen als jullie vragen hebben over de kinderen.

foto arletteDrs Arlette van den Berg Kinderpsycholoog en MfN register familie mediator

Arlette zit in de Kennisgroep Kind en Echtscheiding Overijssel waar de belangen van de kinderen steeds centraler worden gesteld. In de werkgroep zijn orthopedagogen, rechterlijke macht, mediators en vfas advocaten vertegenwoordigd.

 

MfN Registermediator 72dpi logo

 

 

Ons expert team met echte ervaren professionals.

Margreet, Casper, Arlette en Bianca, betrokken specialisten op scheidingsgebied met kinderen. Wij stellen graag met jullie een goed ouderschapsplan op als jullie dat willen. Ook kunnen we gesprekken met jullie kinderen hebben als jullie dat nodig vinden.

vechterweerd team 2

 

Bel voor een vrijblijvende afspraak met onze Familie mediator drs Arlette van den Berg op een van onze locaties in jullie regio.

Arlette is mobiel te bereiken op (06) 53295942. Een eerste afspraak is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Kijk voor tips op onze site www.kinderenvoorop.info

 

 

Tips ouderschapsplan: Hoe vertel je het de kinderen

Soms helpt het om jonge kinderen een verhaaltje te vertellen, een metafoor:

Sprookje van de landschildpad en de zeeschildpad

Er was eens een zeeschildpad die aan land ging om een sappig blaadje sla te eten. Daar zag de zeeschildpad een mooie landschildpad lopen.


De zeeschildpad en de landschildpad werden heel verliefd op elkaar en ze gingen samen wonen in het huisje van de landschildpad. Na enige tijd kwam er ook een baby schildpadje en samen met zijn drietjes waren zij heel tevreden en leefden nog lang en gelukkig.
Maar nee, wacht eens even. Er was iets aan de hand. De zeeschildpad werd steeds verdrietiger omdat ze de zee zo miste. "Kunnen we niet in zee gaan wonen?",snikte de zeeschildpad. Maar de landschildpad kon niet zwemmen. "Ga jij dan maar alleen terug naar zee", zei de landschildpad, "ik blijf hier aan land". "En ik dan?" vroeg de kleine schildpad, "wat moet ik nu doen?"


En zo kwam het dat de kleine schildpad voortaan twee huisjes had.
Eén huisje op het land en één huisje in de zee. In zee kon de kleine schildpad lekker samen zwemmen met grote zeeschildpad. Op het land kon kleine schildpad in het zand spelen samen met grote landschildpad. En in alle twee de huisjes was het even gezellig.
Zo leefden ze toch nog heel lang en gelukkig.

 

Ouderschapsplan.

Modern Scheiden heeft een uniek ouderschapsplan ontwikkeld, waarmee de basis wordt gelegd voor een nieuwe start van de kinderen en waarmee duidelijkheid voor jullie en de kinderen ontstaat.

Voor nu en in de toekomst. Jullie vaste scheidingsbegeleider/ mediator, Arlette van den Berg of Joyce Busch of Willianne Lantinga , helpt jullie hierbij om tot een mooi resultaat te komen.

 Arlette is te bereiken op   06 53295942

Joyce is te bereiken op       06 14 89 57 07

Willianne is te bereiken op    06 15  25 89 86

Ouderschapsplan Mediation  

 

 

 

Arlette van den Berg    Joyce Busch  Willianne lantinga    Jessica Uneken    Mediator / scheidingsbegeleiders     www.vechterweerd.nl    www.kinderenvoorop.info

Modern | Scheiden