Nieuwe hypotheek regels

Vanaf 1 augustus 2011 mogen banken alleen hypotheken verstrekken tegen 110% van de waarde van de woning. Ook mag alleen nog maar de helft van de hypotheek aflossingsvrij zijn.

Het gevolg voor scheidende stellen is dat er langer dubbele woonlasten zullen zijn, er in die periode minder alimentatie kan worden betaald en de aankoop van een andere woning moeilijker zal worden.

Dat maakt een scheiding behoorlijk gecompliceerd. Wat heeft dat voor invloed op de alimentatie, moet er worden gewacht met de scheiding tot de woning is verkocht, wie blijft tot de verkoop in de woning wonen en wie betaalt de kosten van de woning totdat deze is verkocht.

Allemaal vragen die wij dagelijks beantwoorden. Wij zorgen er voor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de vraag wie welke lasten moet betalen totdat de woning is verkocht. En wat tot dat moment de alimentatieverplichtingen zijn en hoe die er na de verkoop van de woning gaan uitzien.

Dat is dubbel werk en niet eenvoudig, maar met Modern Scheiden ben je verzekerd van een zorgvuldige regeling. Gericht op de toekomst.

Modern | Scheiden