Het laatste nieuws
Wettelijke indexering alimentatie 2018
vrijdag 22 december 2017
    Het veranderen van de duur van de partneralimentatie. Er ligt een voorstel om de duur van de alimentatie te beperken tot maximaal vijf jaar. Er zijn uitzonderingen zoals als er bijvoorbeeld kinderen...

 

Kinderen voorop

Bij een scheiding staan de kinderen niet alleen emotioneel gezien voorop, zie onze site www.kinderenvoorop.info, maar ook financieel.

Kinderalimentatie

Door de Werkgroep Alimentatienormen is per 1 juli 2010 de regel nogeens bevestigd dat kinderalimentatie voorrang heeft boven alle andere onderhoudsverplichtingen. Omdat het belang van de kinderen voorop staat, wordt bijvoorbeeld geen rekening meer gehouden met de kosten van een eventuele nieuwe partner van de alimentatieplichtige.   

Ook is daarin bevestigd dat alleen de noodzakelijke kosten van degene die alimentatie betaalt, mogen worden opgenomen in de draagkrachtberekening. Mits deze kosten 'ten opzichte van de kinderen' als noodzakelijk kunnen worden beschouwd. Daaronder vallen dus niet meer de kosten van een 'duurdere' woning of de kosten van een nieuwe partner.

Het doel van deze aanpassing is om duidelijk te maken dat ouders ook financieel verantwoordelijk zijn voor hun kinderen en er meer wordt betaald voor de kosten van verzorging en opvoeding van de kinderen. 

 

Modern | Scheiden