Het laatste nieuws
Wettelijke indexering alimentatie 2018
vrijdag 22 december 2017
    Het veranderen van de duur van de partneralimentatie. Er ligt een voorstel om de duur van de alimentatie te beperken tot maximaal vijf jaar. Er zijn uitzonderingen zoals als er bijvoorbeeld kinderen...

 

Betalen van alimentatie

Uit het jaarverslag 2009 van het LBIO (het Landelijk Bureau Incassering Alimentatie) blijkt dat bij 75% van alle alimentieregelingen er, ondanks de afspraken, geen alimentatie meer wordt betaald. Als verklaring geeft men aan dat het 'draagvlak' onder de alimentatie betalers steeds verder afneemt. De reden daarvoor is dat de alimentatie betaler niet begrijpt waarop de hoogte van de alimentatie is gebaseerd.

Begrijpen = betalen  

Daarom is het zo belangrijk dat beide partners goed begrijpen welke normen worden gehanteerd, bij het bepalen van de hoogte van de te betalen (partner- of kinder-) alimentatie. Daarvoor zijn behoefte- en draagkrachtberekeningen noodzakelijk. En vooral een gespecialiseerde advocaat, die het 'klappen van de zweep' bij de Rechtbank kent, en jullie haarfijn uitlegt hoe een rechter daar mee omgaat. 

Onafhankelijk en deskundig, met oog voor de bijzondere omstandigheden. Zoals het hoort. Dat maakt dat je een 'draagkrachtbereking' begrijpt. Als je dat begrijpt, ben je ook bereid om die alimentatie te betalen. Gewoon, omdat je weet dat het redelijk is. Zoals een rechter zou hebben bepaald. Dat is Modern Scheiden.

 

Modern | Scheiden