Het laatste nieuws
Wettelijke indexering alimentatie 2018
vrijdag 22 december 2017
    Het veranderen van de duur van de partneralimentatie. Er ligt een voorstel om de duur van de alimentatie te beperken tot maximaal vijf jaar. Er zijn uitzonderingen zoals als er bijvoorbeeld kinderen...

Scheiden voor 1 juli kan fiscaal voordeel opleveren !

Een alleenstaande ouder heeft recht op de zogenaamde 'alleenstaande ouder korting'. Dat is een heffingskorting waardoor je als ouder minder belasting hoeft te betalen als je alleenstaand bent en er een minderjarig kind bij je woont (of bij je staat ingeschreven). Dat belasting voordeel kan een paar honderd euro per maand opleveren. Zeker als het gaat om een kind jonger dan 12 jaar, omdat je in dat geval ook nog recht hebt op de 'combinatie korting'.

Dat belastingvoordeel kun je met terugwerkende kracht over het hele jaar 2014 krijgen, als je als alleenstaande ouder bij de burgerlijke stand staat ingeschreven en als het verzoek tot echtscheiding voor 1 juli 2014 is ingeschreven bij de rechtbank.

 

Als het dan toch moet, doe het dan voor 1 juli. Het kan veel geld schelen. Heeft u hierover vragen, aarzel dan niet om ons te bellen. 

Modern | Scheiden