Mediation en voordelen

Het Modern Scheiden Mediation Plan is het resultaat van vele jaren ervaring met scheidingen. Ervaringen die ons hebben geleerd dat een oplossing, waar jullie beiden achter staan, altijd de voorkeur verdient boven een vecht scheiding, waar een Rechter, die jullie en de kinderen niet kent, de beslissing neemt.
Scheiden doe je samen, dat is ons motto.

Voordelen van Modern Scheiden, het verschil

Bij ons krijgen jullie veel  directe informatie, mogelijke kaders en adviezen m.b.t. de kinderen en  jullie worden goed geinformeerd t.a.v. alle juridische kanten, wij leggen alles helder uit ook als er eigen bedrijven zijn en helpen oplossingen te creeeren waar ieder echt mee verder kan, daarin verschillen wij van andere mediators.

 

En een jaar lang nazorg voor al jullie vragen rondom het financiele en vragen over de kinderen.

  • Geen vecht scheiding, maar mediation gericht op de toekomst.
  • Rechtvaardiger, omdat het belang van ieder van jullie zorgvuldig wordt bewaakt.
  • Sneller, vaak binnen twee maanden, omdat jullie zelf het tempo tijdens de mediation kunnen bepalen.
  • Goedkoper, omdat je  VOORAF een vast tarief kunt afspreken.
  • Directe communicatie. Geen brieven over en weer, geen apart overleg, geen dubbele agenda's.
  • Altijd Juridisch en pedagogisch maatwerk van echte deskundigen.
  • Fiscale gevolgen en toeslagen worden berekend tijdens de mediation.
  • Geen verliezers.
  • Ons verschil : Heldere, uitgebreide uitleg over het financiele en zakelijke convenant,  vertrouwelijke tips en adviezen naar ouders over de kinderen en naar elkaar.
  • Ons verschil : Een jaar gratis nazorg, voor vragen over de kinderen of omtrent pensioen, alimentatie en het huis.

 

 Bel gerust voor een afspraak of vragen rondom jullie scheiding.

 foto arlette     Arlette van den Berg

MfN Registermediator 72dpi logo


Bel voor een vrijblijvende afspraak met drs Arlette van den Berg   MfN register familie mediator  

 

Arlette is mobiel te bereiken op 06-53 29 59 42

Bel Arlette of een van haar collega's zij kunnen jullie vertellen op welke locaties wij zitten en wanneer een vrijblijvende afspraak ingepland kan worden of telefonisch jullie vragen beantwoord kunnen worden.

Joyce Busch  Mediator 06 14 89 57 07

Willianne Lantinga  Mediator  06 15 25 89 86

Een eerste afspraak is altijd vrijblijvend en kosteloos op een van onze locaties.

vechterweerd team 2

Kinderen en positief respectvol scheiden

 

 

 

Adviezen

Daar naast geven we adviezen op fiscaal gebied.Wat zijn de fiscale aspecten bij een scheiding ?

Een echtscheiding heeft veel fiscale consequenties, waar maar weinig mensen bij stilstaan.
Door onze jarenlange expertise kunnen we jullie adviseren over de mogelijkheden en waarschuwen voor de valkuilen. Zodat we jullie kunnen behoeden voor ‘vervelende verrassingen achteraf’ en we er voor kunnen zorgen dat jullie scheiding ‘fiscaal optimaal’ wordt geregeld.

● Zo kunnen jullie er voor kiezen om het hele jaar waarin jullie zijn gescheiden nog fiscaal partners blijven. Vaak heeft dit fiscale voordelen. Maar dan moeten jullie dit wel sámen afspreken.

● Realiseer je goed dat partneralimentatie fiscaal aftrekbaar is voor degene die deze betaalt, maar dat degene die partneralimentatie ontvangt daar inkomstenbelasting over moet betalen.

● Partneralimentatie is alleen fiscaal aftrekbaar als jullie niet meer op het zelfde adres samenwonen. De regels daarover zijn best lastig.

● Als alleenstaande ouder -van minderjarige kinderen- heb je recht op een ‘kindgebonden budget’, dat zomaar een paar honderd euro netto per maand kan zijn. Maar daar heb je pas recht op als je 1) niet meer bij elkaar staat ingeschreven en 2) het verzoekschrift bij de rechtbank is ingediend.

● Als alleenstaande ouder heb je ook recht op de zogenaamde ‘inkomensafhankelijke combinatiekorting’, zijnde een heffingskorting waardoor je minder belasting betaalt, mits je kind jonger is dan 12 jaar en minstens drie dagen per week bij je woonachtig is, of op je adres staat ingeschreven.

● Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd (of geregistreerd partner bent) dan is ieder van jullie voor de helft eigenaar van jullie bezittingen. Als jullie die bezittingen bij de scheiding niet gelijk verdelen, dan kan de belastingdienst dat zien als een schenking aan degene die meer dan 50% ontvangt. Diegene moet daar dan schenkingsbelasting over betalen van maximaal 40%...

● Als je samen eigenaar bent van de woning en na de scheiding blijft één van jullie (voorlopig) in de woning wonen, dan is de hypotheekrente na twee jaar alleen nog maar voor de helft fiscaal aftrekbaar, namelijk alleen voor degene die dan in de woning woont.

● Als je een eigen zaak hebt, of ZZP’er bent, dan kijkt de belastingdienst mee bij de afspraken die jullie maken over de waarde van de zaak en of die waarde wel eerlijk wordt verdeeld. Zo niet, dan kan er sprake zijn van een schenking, met als gevolg belastingheffing.

● Bij de verdeling van lijfrentepolissen of de waarde van aandelen moet rekening worden gehouden met de latente belastingheffing, omdat het hier om bruto waarden gaat, waarvan eerst de netto waarde moet worden vastgesteld voordat tot verdeling kan worden overgegaan.

Daarnaast zijn er nog heel veel ander fiscale aspecten waar vaak geen rekening mee wordt gehouden, zoals de ‘bijleenregeling’ bij verkoop van de woning, de regels van huurtoeslag en de hoofdelijke aansprakelijkheid voor schulden.

We helpen graag om jullie door dit fiscale ‘mijnenveld’ te laveren. Zodat we jullie kunnen behoeden voor ‘vervelende verrassingen achteraf’, en we er voor kunnen zorgen dat jullie scheiding ‘fiscaal optimaal’ wordt geregeld.

 

 

 

www. modernscheiden.nl

 

 

 

 

 

Modern | Scheiden