Het laatste nieuws
Het verdelen van de hond
dinsdag 11 juli 2017
11 juli 2017Recent heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg een interessante uitspraak over ‘de verdeling’ van een hond gedaan. De vraag was wie van partijen na het verbreken van de...

Nieuws

11 juli 2017

Recent heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg een interessante uitspraak over ‘de verdeling’ van een hond gedaan. De vraag was wie van partijen na het verbreken van de samenleving de hond bij zich mocht houden. Benieuwd naar het volledige verhaal?

 

 

Laatste nieuws april 2017. Trouwen en gemeenschap van goederen

Binnenkort wordt het huwelijk in gemeenschap van goederen beperkt. Een initiatiefwet daartoe werd dinsdag aangenomen en  treedt naar verwachting per 2018 in werking. Wie niets laat vastleggen bij een notaris, deelt dan alleen het vermogen dat binnen het huwelijk is opgebouwd. Vermogen en schulden van vóór het huwelijk blijven persoonlijk bezit, net als bijvoorbeeld erfenissen die je tijdens het huwelijk ontvangt.
 

Januari 2017 Indexering alimentatie.

Het percentage indexering alimentatie is vastgesteld op 2.1%voor 2017.

 

Villa Pinedo en kinderen

Nieuw Project van Villa Pinado.

Een online platform voor kinderen met gescheiden ouders. Kinderen met problemen door de scheiding en die graag tips willen hebben of een luisterend oor worden gekoppeld aan een ervaringsdeskundige.

Nieuws over Mediation  November 2016

Mediation verplicht. Na het Ouderschapsplan wil men nu ook Mediation verplicht stellen.
De Kinderombudsman pleit voor verplichte Mediation en verplichte scheidingseducatie voor alle scheidende ouders.
Vroeger signaleren en eerder ingrijpen.

Nieuws Mediaton oktober 2016

Nog steeds Onvrede over het stelsel van partneralimentatie

Wet Herziening Partneralimentatie. Partneralimentatie is een beladen onderwerp voor veel mensen. In de samenleving heerst er veel onvrede over het stelsel van partneralimentatie. 37% Van de huwelijken in Nederland eindigt in een echtscheiding. Als scheidingen rondom samenwoners worden meegeteld zal dit percentage richting de 50% gaan.

Al sinds 2011 zijn er diverse politieke partijen die zich bezig houden met het stelsel van partneralimentatie, bijvoorbeeld “alimentatie op maat”. Lees meer.

 

 

Alimentatie indexering 2017

Het percentage voor de wettelijke indexering is bekend.

Vanaf 1 januari 2017 is de indexering 2,1%.  

Dag van de Scheiding

Op vrijdag 11 september, de dag van de scheiding, houden wij van 10.00 tot 17.00 uur een open inloop in Zwolle aan de Willemskade 18

Steeds meer mensen gaan op een respectvolle manier uit elkaar. Graag geven wij eerlijk advies over hoe dit traject er uit gaat zien. Belangrijk is juiste informatie en gedegen advies. Pas dan kunnen verantwoordelijke beslissingen worden genomen.

Voor alle bezoekers hebben wij een gratis informatiepakketje samengesteld, die ouders vrijblijvend mee kunnen nemen met tips voor ouders en kinderen.

Modern | Scheiden