Het laatste nieuws
Het verdelen van de hond
dinsdag 11 juli 2017
11 juli 2017Recent heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg een interessante uitspraak over ‘de verdeling’ van een hond gedaan. De vraag was wie van partijen na het verbreken van de...

 

Mediation stappenplan

Mediation :  drs Arlette van den Berg

Soms lijkt het overdreven om een mediator in te schakelen. Maar bedenk goed dat het geen advocaat is, geen dure adviseur en evenmin een therapeut. Je kunt onze Mediator, scheidingsbegeleider, het beste zien als de architect van jullie scheiding. Jullie persoonlijke gids, een klankbord en een raadgever ook wat betreft de kinderen. En mocht het nodig zijn om toch een andere specialist te raadplegen, dan regelen wij dat heel snel. We regelen dan ook de gehele scheiding van A tot Z.

Mediation Modern Scheiden

Bij een Scheiding mag niets over het hoofd worden gezien zeker niet bij complexe echtscheidingen.
Daarom hebben wij een Mediationplan ontworpen waarin aan alles is gedacht, zodat wij alle zaken die met jullie scheiding te maken hebben goed en snel kunnen regelen.

Daarbij hoort ook dat wij de fiscale voor- en nadelen kunnen schetsen tijdens de mediation.

Ook een jaar nazorg hoort hierbij.

 

Stappenplan Mediation Modern Scheiden

Een vast team van ervaren Scheidingsbegeleiders en Mediators met een duidelijk stappenplan voor een snelle en succesvolle scheiding.

 • Na een eerste vrijblijvende kennismaking wordt er besproken wat er bij jullie geregeld kan worden en wat jullie wensen zijn, ook wat betreft de kinderen en hoe ons traject verloopt.
 • Ook wordt een helder beeld van de kosten geschetst.

Wat kan er worden geregeld:

 • - Een helder Ouderschapsplan en indien nodig speciale begeleiding van de kinderen door onze orthopedagoog.
 • - Overzichtelijke alimentatieberekeningen, opgesteld door ervaren en gespecialiseerde juristen.
 • - Eerlijke en deskundige afwikkeling van alle financiële zaken, inclusief polissen en pensioenrechten.
 • - Op welke toeslagen hebben jullie recht.
 • - Welke fiscale voordelen zijn er.
 • - Inschakeling van een ondernemingsrechtspecialist als er sprake is van een eigen bedrijf.
 • - Pensioen: mogelijkheden, bijvoorbeeld conversie bij een groot leeftijdsverschil.
 • - Duidelijkheid over de toekomstige financiële en fiscale positie van beide partners met het oog op de toekomst
 •   en de mogelijkheden.
 • - Samenwerking met juristen, notarissen, advocaten, fiscalisten indien nodig.
 • - Altijd een zorgvuldig opgesteld convenant waarin alle afspraken door de mediator nauwkeurig en
 •   toekomstgericht zijn vastgelegd.
 • - Een volledige juridische afwikkeling tijdens de mediation van de scheiding bij de Rechtbank.
 • - Een snelle en complete scheiding, tegen vaste Mediation tarieven.
 • - De mogelijkheid van gesubsidieerde rechtsbijstand, onze mediator informeert jullie graag.
 • - Indien nodig spoedprocedure.
 • - Mediation nazorg.
 • Gratis 'nazorg' na het Mediation traject waarbij jullie een jaar lang na de scheiding en de afronding van de mediation met alle vragen bij ons terecht kunnen. Onze convenanten en ouderschapsplannen zijn gericht op de toekomst en moeten "sterk" voor de kinderen en ouders zijn. Jullie kinderen staan altijd voorop. Dat is Mediation  bij Modern Scheiden. Arlette van den Berg MfN Familie Mediator kan jullie hierover informeren en adviseren

 

foto arlette

Drs Arlette van den Berg is Kinder Psycholoog en Familie mediator, bel voor een afspraak op een van onze locaties met Arlette 06-53295942 of met haar collega mediator Joyce Busch op 06-14895707 of Jessica Uneken 06-30387405.

MfN Registermediator 72dpi logo


Bel voor vragen of een een vrijblijvende afspraak met drs Arlette van den Berg, te bereiken op 06 53295942 MfN register familie mediator

Of bel ons kantoor voor jullie vragen over mediation of andere vragen die betrekking hebben op een mediation of een scheiding 038-4290018

Een vrijblijvende afspraak kan gemaakt worden op korte termijn op een van onze locaties in jullie regio. Een eerste afspraak met onze mediator is altijd vrijblijvend en kosteloos.

 

Laatste Nieuws Mediation Ouderschapsplan

Mediation Ouderschapsplan, toename vechtscheidingen

Sinds de invoering van het ouderschapsplan, vijf jaar geleden, is het aantal vechtscheidingen met zeker 15 procent toegenomen.
Het welbevinden van kinderen nam af en agressief gedrag en depressieve gevoelens stegen, de laatste met 20 procent, meldt Trouw woensdag naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit Utrecht in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Door het ouderschapsplan zijn scheidende ouders verplicht afspraken te maken over de zorg, omgang en opvoeding van hun kinderen. In de wet is opgenomen dat elk kind recht heeft op ''gelijkwaardig ouderschap na scheiding''.

Dat laatste zorgt juist voor problemen concluderen de onderzoekers. Ouders willen allebei de helft van de opvoeding op zich nemen, ook al deden ze dat niet voor de scheiding. Volgens het onderzoek maakt de verdeling voor de kinderen niet uit. Wel zorgen meer veranderingen voor meer problemen.

Geen van de doelstellingen van het ouderschapsplan worden volgens het onderzoek behaald. Er zijn meer conflicten tussen de ouders, de band met de vader is na de scheiding slechter en de problemen bij de kinderen zijn groter dan voor de invoering van het plan, aldus een van de onderzoekers tegenover Trouw.

 

Omdat wij een jaar nazorg geven weten wij waar de valkuilen liggen om een goed ouderschapsplan op te stellen tijdens de mediation. Door onze ervaring zijn we wijzer geworden en dat gebruiken we tijdens de mediation. Onze ouderschapsplannen zijn gericht op de toekomst en moeten "sterk" voor de kinderen zijn. Zij staan altijd voorop.

 

Ons team van ervaren betrokken kindercoaches, pedagogen en othopedagogen.

Zij helpen jullie graag bij het maken van een ouderschapsplan of praten met de kinderen als jullie dat willen.

Margreet, Casper, Arlette en Bianca

 Het Vechterweerd Team

 

De Advocaten

Dirk-Jan-SolDirk Jan Sol specialist familierecht gezamenlijke echtscheidingen, fiscaleaspecten en erfrecht. Betrokken en respectvol moet een scheiding verlopen.

Luc UnekenLuc Uneken specialist gezamelijke echtscheidingen en ondernemingen, fisacale aspecten. Doortastend, objectief, daadkrachtig.

Mediation

Modern | Scheiden